KPSS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

KPSS soru ve cevapları yayımlandı mı Sonuçlar ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2018 12:45

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen 2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans alan bilgisi oturumları geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşti. Sınavların büyük bir kısmının tamamlanmasıyla birlikte gözler, sorular ve cevaplara çevrildi. Peki, KPSS soru ve cevapları yayımlandı mı? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

2018-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) alan bilgisi sınavları, 28 Temmuz’da sabah ve öğleden sonra iki oturum, 29 Temmuz’da da sabah oturumu olmak üzere toplam üç oturumda tamamlandı. Sınav stresini geride bırakan memur adaylarının gözü kulağı şimdi soru ve cevap duyurusunda. Peki, KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacak? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

SORULAR VE CEVAPLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS alan bilgisi soruları ve cevap anahtarının bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor ancak yüzde 10’u erişime açılıyor.

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ÖSYM’nin bu yıl belirlediği takvime göre, KPSS Lisans (Kamu Personeli Seçme Personeli) sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine sunularak 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. KPSS Lisans sınav sonuçları “aday işlemleri” sayfasına TC. kimlik numaraları ve şifreleri girilerek görüntülenebilecek.

Haberin Devamı

A VE B GRUBU NEDİR?

a) A Grubu Kadrolar; Başbakanlık, Bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin eki listelerde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir

BAKMADAN GEÇME!