İptal olan KPSS ne zaman yapılacak, hangi tarihe ertelendi? İptal edilen sınav için yeni tarih detayı gündem oldu

Güncelleme Tarihi:

İptal olan KPSS ne zaman yapılacak, hangi tarihe ertelendi İptal edilen sınav için yeni tarih detayı gündem oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2022 18:10

KPSS sınavı ÖSYM tarafından iptal edildi. 31 Temmuz'da gerçekleşen söz konusu KPSS ne zaman yapılacak ve ne zamana ertelendi sorusu, açıklama sonrası adayların gündemindeki konu oldu. Konu ile ilgili ÖSYM Başkanı Ersoy: "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir" dedi. İptal edilen KPSS lisans sınavı ilerleyen bir tarihte organize edilecek. Peki, yeni KPSS ne zaman yapılacak? İşte, KPSS sınavı tarihi ile ilgili yapılan açıklamalar.

Haberin Devamı

Yeni KPSS tarihi için net bir açıklama yapmayan ÖSYM Başkanı Ersoy, 17 Eylül tarihinde takvimin belirleneceğini duyurdu. KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavının yanı sıra 6-7 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek olan alan sınavları da iptal edildi. Yeni sınav için adaylardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

YAPILACAK SINAVLAR DA ERTELENDİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiği açıkladı. ÖSYM Başkanı Ersoy: "6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir" dedi.

YENİ SINAV TAKVİMİ 17 EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Prof. Dr. Ersoy, yeni sınav takviminin 17 Eylül'de başlayacağını duyurdu. Ersoy, "Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir" dedi.

Haberin Devamı

"TÜM ADAYLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ"

Prof. Dr. Ersoy, "Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!