Kozmik ceza

Güncelleme Tarihi:

Kozmik ceza
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2016 01:53

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, kamuoyunda ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapan savcı Mustafa Bilgili ile hâkimler Dündar Örsdemir, Nihal Uslu, Halil İbrahim Kütük ve Abdullah Bahçeci’nin haklarındaki soruşturma tamamlanıncaya kadar tedbiren görevden uzaklaştırılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

Açığa alınan yargı mensupları, ‘Kozmik Oda’daki gizli bilgileri deşifre edip dışarı çıkarmakla suçlanıyor. Savcı Şadan Sakınan ile hâkim Hasan Şatır hakkındaki tedbir talebi ise reddedildi. Haklarındaki soruşturma tamamlandıktan sonra bu hâkim ve savcıların meslekten ihraç edilip edilmeyeceklerine de HSYK ayrıca karar verecek. HSYK 3. Dairesi’nce, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan ve Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanlığı’nda yapılan aramayla ilgili soruşturma ile devlet sırlarının deşifre edildiği iddiaları üzerine, suç duyurusunu beklemeden resen harekete geçip inceleme başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kozmik Oda Soruşturması’nda 38 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Soruşturmada verilen takipsizlik kararında ise ihbarın sahte olduğu, 1.5 terabaytlık hard diskin bilirkişiye teslimi sırasında yapılan kopyalama ile ilgili tutanak olmadığı ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!