Komutan selamıyla

Güncelleme Tarihi:

Komutan selamıyla
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2016 23:58

Fırat Kalkanı harekâtı sırasında Suriye’nin Tell El Hava bölgesinde, terör örgütü IŞİD’in saldırısında isabet alan tankta şehit olan 3 asker dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ankara’daki törende şehit Burak Türkoğlu’nu asker selamıyla uğurladı.

Haberin Devamı

SURİYE’deki Fırat Kalkanı harekâtında şehit olan Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu (25) için Ankara Kocatepe Camisi’nde dün tören düzenlendi. Türkoğlu’nun cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler katıldı. Tören sırasında Şehit Türkoğlu’nun annesi Cemile, babası Halil, erkek kardeşi Berkant Türkoğlu ile kızkardeşi Hatice Yiğitarslan taziyeleri kabul etti. Şehidin askerlerin omuzlarında ay-yıldızlı bayrağa sarılı tabutunun geçişi sırasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar selam verirken baba Halil Türkoğlu da dua okudu. Şehit Tank Uzman Onbaşı Burak Türkoğlu’nun naaşı, törenin ardından Haymana ilçesinde defnedildi.

BAK OĞLUM AĞLAMIYORUM
Terör örgütü IŞİD’in saldırısında şehit olan Uzman Er Burak Karakoç’un (23) cenazesi dün saat 04.00 sıralarında askeri uçakla Erzurum Askeri Havaalanı’na getirildi. Karakoç’un Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına konularak cenaze namazı için kentteki Narmanlı Camisi’ne götürüldü. Şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Birgül Karakoç, “Bak oğlum ağlamıyorum. Seninle gurur duyuyorum. Vatanımız, milletimiz, devletimiz sağolsun” dedi. Şehidin kız kardeşi ise ayakta durmakta güçlük çeken baba Abdurrezzak Karakoç’a, “Ağlama, sen şehit babasısın. Başını dik tut ve düşmanları sevindirme. Ben de polis olacağım, ağabeyim gibi şehit olacağım” diyerek teselli etmeye çalıştı. Şehit Karakoç, törenin ardından Pasinler ilçesine bağlı Korucuk Mahallesi’ne götürülerek toprağa verildi.

10 BİN KİŞİ UĞURLADI
Aynı saldırıda şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Halil Gedik (26) için Tokat Turhal’da tören yapıldı. Baba Nihat Gedik tabuta sarılarak, “Oğlum seninle gurur duyuyorum” dedi. Anne Melahat Gedik, “Düşmanı güldürmüyorum. Ağlamıyorum ben” diyerek oğlunun tabutunu öptü. Şehit Gedik’in 3 kız kardeşi Ayşe Tok, Sebile Delen ve Emine Gedik de tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Belediye binası önünde düzenlenen törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Gedik, Üçyol köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!