Kod adı ‘Atilla’ sırlarıyla öldü

Güncelleme Tarihi:

Kod adı ‘Atilla’ sırlarıyla öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2015 01:11

Yaşar Avni Musullulu, 12 Eylül 1980 öncesinde silah kaçakçılığından aranıyordu. Sıkıyönetim Mahkemesi’nde hakkında çok sayıda dava açıldı.

Haberin Devamı

Kamuoyu ismini, ‘Sarı Avni’ olarak, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yaparken duydu. Interpol’ün Türkiye’ye iadesi istemiyle kırmızı bültenle aradığı Musullulu, İsviçre ve İspanya’da malikânelerde, lüks villalarda yaşadı. Yurtdışında 10 yılın sonunda, 90’lıların başında dönüp Altınoluk’a yerleşti.

‘OYUN BİTTİ, POLİSİZ’

Altınoluk’ta ‘‘Rıza Ekşioğlu’’ adını aldı. Çevresindekilerin güvenini kazandı. Herkese, İstanbul’da tül perde fabrikası bulunduğunu, astım hastası olduğunu için oksijeni bol Altınoluk’a yerleşmek istediğini söyledi, ‘sahte’ bir dünya yarattı. Ancak bu sahte dünya, 1998 Kasım’ında çöktü.
Dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Emin Aslan yönetimindeki polis, ‘‘Yazlık villa arıyoruz’’ bahanesiyle temas kurup, son pazarlık için buluştukları lokantada, ‘‘Oyun bitti. Biz polisiz. Seni almaya geldik. Haydi gidiyoruz’’ dediler. Sarı Avni polise hiç güçlük çıkarmadı.

PROSTAT KANSERİYDİ

Yargılandığı davada uyuşturucu kaçakçılığı iddialarını reddetti, sigara kaçakçılığı yaptığını söyledi. 5 Mayıs 1999’da, “Size hiç yalan söylemedim” dediği hâkim; 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. 6 Mayıs 2002’de Şartlı Salıverme Yasası ile serbest bırakıldı. O günden sonra gözlerden uzak bir hayat sürdü.
Bu süreçte prostat kanserine yakalanan Musullulu, tedavi gördüğü Gayrettepe’deki Metropolitan Hastahanesi’nde 2 Mayıs sabahı hayatını kaybetti. Başucunda ise çocukları ve yakınları vardı.
Behçet Cantürk’ün ifadesi ile yeraltı dünyasının kod adı Atilla’sı sessiz ve sırlarıyla birlikte toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!