Kocaeli'de TMO silosundaki patlamadan acı haber: Ekrem Kalkan hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2023 10:55

Kocaeli'nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda meydana gelen patlamada ağır yaralanan 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kocaeli'de Derince'de bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi silolarında meydana gelen patlamada 3'ü ağır 12 kişi yaralanmıştı. Yaralıların hastanedeki tedavileri sürürken bugün acı haber geldi.

Durumu ağır olan ve ilk gün entübe edilen 20 yaşındaki Ekrem Kalkan, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavisi sürüyor.

Kocaelide TMO silosundaki patlamadan acı haber: Ekrem Kalkan hayatını kaybetti

TMO'DA GERÇEKLEŞEN EN BÜYÜK PATLAMA

Daha önce TMO veya tahıl depolarında küçük çaplı patlamaların yaşandığı öğrenilirken, önceki gün yaşanan patlamanın TMO'da yaşanan en büyük patlama olduğu belirtildi. Olayla ilgili limanda bulunan ve 24 saat çalışan tüm güvenlik kameralarının detaylı olarak incelendiği öğrenildi. Öte yandan depolama alanında havalandırma, toz toplama sistemlerinin bulunduğu ve faal olarak çalıştığı da kaydedildi. İki saatte bir sistemlerin teknik personel tarafından kontrol edildiği ifade edildi.

Kocaelide TMO silosundaki patlamadan acı haber: Ekrem Kalkan hayatını kaybetti


Güvenlik önlemlerinin üst seviyede olduğu limandaki patlamaya, içeriden müdahale edilip edilemeyeceği sorusunu da TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal cevapladı. Bakanlığın talimatı ile tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade eden Güldal, "İçeriden bir suiistimal veya sabotajı göz ardı etmeden değerlendirmesi yapılacak. Var mıdır, yok mudur incelemeden sonra belli olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

İlk bulgulara göre, patlamanın tozdan kaynaklandığı açıklanırken TMO Genel Müdürü Güldal, "Bizim silolarımız dolar, boşalır. Doldurmadan, boşaltmadan önce kontrolleri yapılır. Saatlerine kadar inceleniyor. Çok değişik şeyler de var. Kamyon şoförlerinin gezerken mazgallara sigara attıklarını söyleyen de var. Bu ihmallerden kaynaklanan bir durum olabilir. Teknik aksamın çalışıp çalışmadığı, kontrol mekanizmasının, kumanda merkezinin bunları görüp görmediği incelenecek, tespit edilecek" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!