Koalisyonda ibre CHP'ye döndü

Güncelleme Tarihi:

Koalisyonda ibre CHPye döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2015 16:09

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iki gün üst üste, CHP ve MHP liderleri ile yaptığı koalisyon görüşmelerinin ardından, ibre AK Parti-CHP koalisyonuna döndü.

Haberin Devamı

CHP ile AK Parti arasında dün gerçekleşen görüşmenin ardından, her iki taraf da "görüşmelerin süreceği" açıklamasını yapmışlardı.

Ne CHP'den, ne de AK Parti'den, koalisyon konusunda kesin bir tutum belirtmeden, "görüşmeler devam edecek" açıklaması geldi. Bunun üzerine, AK Parti tabanının MHP'yle bir koalisyona daha sıcak baktığı çerçevesinde, gözler AK Parti'nin MHP ile yapacağı koalisyon görüşmesine dönmüştü.

Ancak AK Parti Lideri Davutoğlu, MHP ile görüşmeden sonra ise, MHP Lideri Bahçeli'nin "herhangi bir koalisyon içinde olmama pozisyonunu teyid ettiğini" söyledi.

MHP'nin bu kadar net bir şekilde pozisyon ortaya koyması üzerine ise, Ankara kulislerinde "koalisyonda ibre CHP'ye döndü" yorumları ağırlık kazandı.

Koalisyonda ibre CHPye döndü
Davutoğlu açıkladı: İşte Bahçeli'nin kararı

Haberin Devamı

DAVUTOĞLU: "SİYASETÇİLER POZİSYONLARI GÖZDEN GEÇİRME İHTİYACI DUYABİLİR"

Davutoğlu, MHP'nin "koalisyon içinde yer almama tutumunu teyid ettiğini" vurgularken, yine de kapıyı tam olarak kapatmadı.

MHP ile görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, öncelikle her iki partinin de teması kesmeyeceklerini vurguladı. Ayrıca, "siyasetin hiçbir hesaba sığmayan yönü var. ülke menfaati söz konusu olunca, herkes daha önceki pozisyonlarını gözden geçirebilir" sözleriyle de Davutoğlu, ilerde yeniden MHP ile hükümet konusunda görüşme olabileceğinin altını çizdi.

Koalisyonda ibre CHPye döndü
Bahçeli'den ilk değerlendirme: Önce CHP ve HDP ile deneyin

"ERKEN SEÇİM" DEMEDİ

Davutoğlu'nun, MHP'nin kesin tutumuna rağmen, açıklamalarında hiç "erken seçim" dememesi de dikkat çekti. AK Parti Lideri, "Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılaycak bir hükümet yapısı ortaya çıkana kadar bütün partilerle aynı anlayışla görüşmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!