Kişisel verilere özel hayat müfettişi

Güncelleme Tarihi:

Kişisel verilere özel hayat müfettişi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 00:04

KİŞİSEL verilerin işlenmesi süreçlerinde yaşanan özel hayatın gizliliği ihlallerine yönelik önemli bir düzenleme geçen hafta Meclis’te kabul edildi.

Haberin Devamı

AB ile yürütülen vize muafiyeti kapsamında kabul edilen uluslararası protokol, kişisel verilerin işlenmesi sürecinde kişi hak ve özgürlüklerine ilişkin ihlallerin önlenip özel hayatın gizliliğinin korunmasına yönelik denetleyici makamlar oluşturulmasını öngörüyor. Bu makamlar, iç hukuk ihlallerini yetkili adli makamların dikkatine getirme yetkisine de sahip olacak.

Meclis’ten geçerek iç hukuk kuralı haline gelen ‘Kişisel Verilerin Otomatik İşleme Tabi Tutulması Karşısında Bireylerin Korunması Sözleşmesine Ek Denetleyici Makamlar ve Sınıraşan Veri Akışına İlişkin Protokol’de  özetle “Görevlerinde tam bağımsız olacak bu denetleyici makam, yetkileri dahilinde kişisel verilerin işlenmesi karşısında kişinin haklarının ve temel özgürlüklerinin korunmasına dair talepleri dinleyecek. Bu denetleyici makamların şikayetlerine yol açan kararlarına mahkemeler yoluyla itiraz edilebilecek” denildi. 

BAKMADAN GEÇME!