Kışanak eleştirisi: Neden şimdi

Güncelleme Tarihi:

Kışanak eleştirisi: Neden şimdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 21:25

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasını eleştirerek, “Bunlar teröre destek veriyorsa gereken daha önce neden yapılmadı” diye sordu.

Haberin Devamı

CHP MYK, dün Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Hürriyet’in edindiği bilgiye göre toplantıda, Kışanak ve Anlı’nın gözaltına alınmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Eğer bunlar teröre destek veriyorsa, gereken daha önce neden yapılmadı? Türkiye hukuk içinde kalarak bunu çözmeliydi” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık söylediği “Seçimle gelen seçimle gider” sözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, bugün gelinen noktada Erdoğan’ın bunu yalnızca kendisi için istediğini savundu. Kılıçdaroğlu, “Dün heyetlerle, törenle girdiğin belediyeye bugün polislerle giriyorsun” diye konuştu.

SUÇ VARSA YARGILANIR

Kılıçdaroğlu, siyasetçilerin de hukuk içinde görev yapması gerektiğini ifade ederek, “Siyasetçinin terörle ilgisi olması kabul edilemez. Bir suç varsa yargılanır” görüşünü savundu.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, demokrasilerde devletin, kin, öfke ve intikam duygusuyla değil, hukukun üstünlüğü kuralları kapsamında yönetilebileceğini ifade ederek, inançları, kimliği, yaşam tarzı dolayısıyla herhangi bir vatandaşın ötekileştirilmesinin kabul edilemeyeceğini de vurguladı.

SİLAHLANMA ÇETELEŞTİRİR

MYK üyeleri ise silahlanma çağrılarını anımsatarak, “Türkiye’de silahlanma yüzünden insanlar ölüyor. AKP’nin kendi eliyle bunu gündeme getirmesi çok vahim. Bu durum devleti devlet olmaktan çıkartır, çete yapar” uyarısında bulundu.
Kılıçdaroğlu, “başkanlık sistemi” ile ilgili eleştirilerini Twitter hesabından sürdürerek, “Başkanlık kapısı 15 Temmuz gecesi açılmıştır” demenin, o gece Cumhuriyet’i koruma uğruna canından olan tüm vatandaşlara “ihanet” olduğunu savundu.

TEK DERTLERİ BİR KİŞİ

Kılıçdaroğlu, “Sen, insanları, ‘Demokrasi elden gidiyor’ diye sokaklara çağırmadın mı? Hangi demokraside tek adamlık vardır? Şehitlerimize yazıktır, günahtır. ‘Çözüm’ diye PKK, ‘hizmet’ diye FETÖ ile iş tutan AKP’nin derdi, ne sorun çözmek ne de halka hizmettir. Tek dertleri bir kişinin istikbalidir. Tarafsızlık ilkesine uymayıp, Cumhurbaşkanlığı yeminine ihanet eden birine başkanlık yetkisi vermek, Türkiye’yi uçuruma sürüklemektir” dedi.

BAKMADAN GEÇME!