Kısa kısa...

Güncelleme Tarihi:

Kısa kısa...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bu hafta sona ermeden...

Görün

Avrupalılar İstanbul'da. Magnum Fotoğraf Ajansı kurucularından Henri Cartier-Bresson'un dünyada büyük yankılar uyandıran sergisi ‘‘Avrupalılar-Europeans’’ 3 Ağustos Salı günü İstanbul Darhane-i Amire'deki Sıra Odalar'da açılıyor. Pamukbank Fotoğraf Galerisi bu sergiyi Tarih Vakfı işbirliğiyle açıyor. Fotoğrafın sanat olarak görülmesinde büyük payı olan, modernist ve postmodernist fotoğrafta yüzyılın dehası sayılan Henri Cartier-Bresson'un sergisi 30 Eylül'e kadar gezilebilir.

Okuyun

Adı ‘‘Aşkın Z'si.’’ Uğur Özakıncı'nın ilk öykü kitabı. Öyküler, okuru sınarcasına satır aralarına gizlenmiş küçük ipuçlarıyla dolu. Bir öyküde kafanıza takılan bir şeyle başka bir öyküde bambaşka açıdan tekrar karşılaşabiliyorsunuz. Özakıncı şiir ve düzyazı ayrımını zorlayan bir dil bulmaya çalışmış. ‘‘Dünya edebiyatında imge şiirin, betimleme ise düzyazısının hamuruddur. Ben bunu tepetaklak ettim. Öykülerimin hamuru imgedir. Düzyazıda lirizmi betimleme ile elde etmem mümkün değildi. Dil içinde dil aradığım doğru.’’ diyor.

Gidin

Bugün İstanbullular için Büyükada'nın şirin bir sokağında bir açık hava sergisi var. Müjde Sokak'ta açılan sergi Nuran Ataylan'ın 200 kolaj tablosundan oluşuyor. Müjde Sokak'ın bütün ev ve bahçelerinin duvarları boydan boya tablolarla donanacak. Ayrıca açılışta küçük bir orkestra da sergiyi izlemeye gelenleri karşılayacak. Ataylan bu sergiyi Adalar Vakfı yararına açıyor. İstanbullular bu akşam Müjde Sokağa davetli!

İzleyin

Dünyaca ünlü caz sanatçımız Okay Temiz bu akşam Efes Antik Tiyatro'da bir konser veriyor. Sanatçıya İzmir Senfoni Orkestrası eşlik edecek. Konser, Banvit'in ‘‘Kuzeyden Güneye Yansımalar’’ yaz konserlerinin ilki. Efes Antik Tiyatro'nun ardından Bodrum Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro ve Rumeli Hisarı'nda da konser tekraralanacak. Konserin gelirleri Kosovalı mültecilere ve Mehmetçik Vakfı'na bağışlanıyor.

Katılın

Güneşi tutmak isteyenlere son dakika teklifi... Çekül Vakfı, 20. yüzyılın büyük doğa olayı güneş tutulmasını Safranbolu-Bartın hattında izlemek isteyenlere bir son dakika teklifi yapıyor. 10-11 Ağustos 1999 tarihlerinde düzenlediği geziyle güneş tutulmasının Anadolu'dan en iyi izlenebileceği ilk noktadan karşılanmasını amaçlıyor.

Başvuru: 0212 249 64 64

Deneyin

Devir sandalet devri. Bu sıcak havada bırakın ayaklarınız da özgürleşsin. Levi's bu yılın trendi olan ve şık spor giyinenlerin düşkünü olduğu sandaletleri, fiyat cazibesiyle modayı yakından izleyenlere sunuyor. Artık Levi's mağaza ve cornerlarda şık ve çişitli Levi's sandaletlerini de bulabileceksiniz.

Kaçırmayın

İstanbullular bu akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda bir efsaneyi izleme olanağı bulacaklar. Pat Metheny, Yapı Kredi Sanat Festivali 99 kapsamında bu akşam 21.15'te sahnede olacak. Günümüzün yenilikçi ve kendine özgü müzik yaklaşımıyla efsaneye dönüşen virtüöz gitaristine bu konserde bascı Larry Grenadier ve davulcu Bill Stewart eşlik edecekler. Bilet fiyatları 6, 8 ve 10 milyon. Öğrencilere indirim var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!