Kimse sorumluluk almadı

Güncelleme Tarihi:

Kimse sorumluluk almadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 21:49

Kadıköy Kurbağalıdere’deki ıslah çalışmalarının sürdüğü 12 Mayıs 2016’da Yoğurtçu Parkı’nda üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’ye çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan kamyon şoförü Mümin Kılıç, Anadolu 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

Kılıç, ifadesinde şunları söyledi: “Bağırış seslerini duyduğum anda aracımı durdurdum. Baktığımda bir şahsın sol tekerleğin dış tarafında olduğunu gördüm. Yabancı uyruklu bir kadın kamyonun altından rahmetliyi çekmeye çalışıyordu. Müdahale etmesini engelledim. Eğer ben kamyonun altına rahmetliyi almış olsaydım, orada bulunması gerekirdi. Ancak sol tekerleğin dış tarafında bulunuyordu. Birinin onu ittiğini düşünüyorum. Yabancı uyruklu kadının yanında başkaları da vardı. Ancak onlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı.”

İSTAÇ Deniz Hizmetleri Müdürü İbrahim Ruhi Kelleci, “Kurbağalıdere saha çalışmasında kamyonların çalışma şekilleri ve güzergahları ile ilgili yönlendirme İBB çalışanları tarafından yapılır” dedi. Duruşmada savunmasını yapan diğer sanıklar da olayla ilgili sorumluluklarının bulunmadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!