Kimdir Erdal Acar

Güncelleme Tarihi:

Kimdir Erdal Acar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Erdal Acar ne aktör, ne sunucu hatta ne de komedyen. O bir işadamı. Hal böyle olunca insan ister istemez onun ekonomi haberlerinde veya Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerden olması sebebiyle spor gündeminde yer almasını bekliyor. Ama o son olarak Deniz Akkaya olmak üzere yaşadığı popüler ilişkiler ve ilişkileri yaşayış tarzıyla magazin dünyasında yer almayı başarıyor...

Erdal Acar ismi öyle veya böyle son birkaç yıldır gündemi meşgul ediyor. Güzellikleri kadar yaşadıkları aşklarla dikkat çeken kadınlar, medyada yer alan ‘‘olaylı aşklarından’’ ayrılır ayrılmaz onun adıyla anılmaya başlıyorlar. Peki kimdir bu adam? Öncelikle İsmet Acar'ın tek oğludur. Baba başarılı bir müteahhittir, oğulun da öyle olduğu söylenmektedir.

Erdal Acar gündemde olmadığı vakitlerde, takvimler 1989 yılını gösterdiğinde Aylin Acar'la evlenmişti. Hatta 1991 yılında bir de çocukları olmuştu. Önceleri çevrenin sorunsuz olarak adlandırdığı bu ilişki 1996 yılında, 1993 Türkiye Güzeli Emel Yıldırım'la başlayan beraberlikle sallantıya girdi. Erdal Acar Yıldırım'la olan beraberliğinden önce de birkaç ilişkisiyle gündeme gelmiş, ancak Yıldırım'ın hamile kalmasıyla beraber magazin basınında ‘‘sabit olarak’’ yer almaya başlamıştı.

1997 yılına gelindiğinde Erdal Acar artık eşiyle ayrı yaşamaktaydı. Sevgilisi Emel Yıldırım'la her yerde beraber görünüyordu. Haziran ayında bebekleri dünyaya geldiğinde çift, gazetelere Erdal Acar boşanır boşanmaz evleneceklerine dair açıklamalarda bulunuyorlardı.

Karakol macerası

Ancak çok geçmeden, Acarlar Holding'in veliahtı ile Tuğba Özay'in karakol macerası yaşandı: Hikayeye göre Özay'ın bir arkadaşının arabası bozulmuştu. Özay ona yardım için durmuş; yoldan geçen eski sevgili Erdal Acar da onları görüp aracını durdurmuştu. Ancak bir süre sonra polis gelmiş, ne olup bittiğini sorunca da Erdal Acar onlarla tartışmaya başlamıştı. Devamında Acar'ın aracında ruhsatsız bir Smith Wesson tabanca bulununca karakola gelmelerini istenmişti. Acar, aracına bitip kaçında hakkında dava açılmıştı...

Bu olayın ardından iki ay kadar bir süre geçince Erdal Acar adı bu kez Mahsun Kırmızıgül'den daha yeni ayrılan Seda Sayan'la gündeme geldi. (Acar'ın ise o sıralarda ailesi büyümüştü: Hala ayrı yaşadığı bir eşi ve ondan bir oğlu, birlikte yaşadığı Emel Yıldırım ve ondan da bir kızı bulunuyordu.) Haber gazetelerde şöyle yer alıyordu: ‘‘Mahsun Kırmızıgül'den ani bir şekilde ayrılan Seda Sayan, Acarlar Holding'in veliatı Erdal Acar'la birlikte Ortaköy Club Z’de el ele göz gözeydi. Gece hayatının hızlı playboylarından Acar, gazetecileri görünce telaşlandı. Acar, korumalarını devreye sokarak gazetecilere karşı hem içerde hem de dışarda önlem aldı...’’

Ancak Acar'ın kuşkusuz en çok konuşulan ilişkisi Demet Şener oldu. Şener'in yıldızının en parladığı günlerde Acar ve Şener önce objektiflere ‘‘yakalandılar’’; sonra da rahat rahat poz verdiler. Yıl 1998, mevsim bahardı...

Şener'le Acar'ın ilişkisi birkaç ay sürdü. Emel Yıldırım ise bu arada Acar'ı terk etti, sonra tekrar barıştı. Playboy ünvanını artık neredeyse resmen taşıyan Acar da bir gece Şener'le diğer gece Yıldırım'la objektiflere gülümsemeye başladı. Bu dönemde Acar'la yapılan röportajlar doğal olarak gene iş hayatıyla değil, playboyluk ünvanınıyla ilgiliydi. Acar bir röportajında ‘‘Bana hayır diyen kadın daha çıkmadı’’ sözlerini kullanırken, güzel kadınların kendisini parası için seçtiğini fark etttiğini ama bu durumdan rahatsız olmadığını söylüyordu.

Kıskançlıkla suçlanan eş

Ancak daha sonra bir müddet Erdal Acar'ın sesi soluğu çıkmadı. Sevgili Emel Yıldırım'la barış sağlanmış; çift mesut bahtiyar gözükmektedir... Sadece 1999 Şubat'ında gazetelerde yer alan küçük bir haber oldukça Acar'ın hayatına ilişkin traji-komik bir sahne sunuyordu: Erdal Acar, uzun zamandır ayrı yaşadığı eşi Aynil Acar’dan boşanmak için dava açmıştı. Acar'ın avukatının verdiği dava dilekçesinde aynen şu ifade yer alıyordu: 'Müvekkilim, genç ve girişimci kimliği nedeniyle geniş bir arkadaş grubunun içindedir. Davalı Aynil Acar, gereksiz kıskançlıklarla aile birliğini kş'kşnden sarsan şiddetli bir geşimsizliğe sebebiyet vermiştir.'

Ve yıl 2000. Yani milenyum. Tabii ki Erdal Acar söz konusu olunca milenyumla beraber Türkiye'de adı gündemde olan mankenlere bakmak gerekir. Önce 1999 Türkiye Güzeli Ayşe Hatun Önal ile adı anıldı Acar'ın. Objektiflere kaçamak pozları yansıdı. Ancak çok geçmeden Erdal Acar en parıldayan yıldızın peşinde olduğu ortaya çıktı: Okan Bayülgen'le yaşadığı olaylı ilişkisiyle de gündemi meşgul eden son dönemlerin en parlak yıldızı kuşkusuz Deniz Akkaya'ydı... Akkaya ile Acar'ın 1000 dolar karşılığı korumalarla çerçevelenmiş kaçamak fotoğrafı Hürriyet'te geçtiğimiz gün yayınlandı.

Peki bundan sonra ne olur? Resmi nikahı bekleyen imam nikahlı sevgili Emel Yıldırım'ın Acar'dan ikinci çocuğunu doğurmasına sadece günler kaldı. Eski eş Aylin Acar ise ‘‘playboy’’ lakaplı Erdal Acar'dan uzak bir hayat sürüyor artık. Hikayenin esas kahramanına gelince. O önümüzdeki gün, ay ve yıllarda nasıl olsa gündemde kalacak yıldızlar bulacaktır...

Onlar ne düşünüyor?

Ben tanımıyorum

Lale Mansur

Playboyluk bence bir nevi fahişelik demek. Bu arada da yanlış anlaşılmayı kesinlikle istemiyorum. Çünkü Erdal Acar diye birini tanımıyorum. Bu tür insanlar, olaylar benden o kadar uzak ki. Sadece belli televizyon kanallarını izliyorum. O yüzden kusuruma bakmayın, bu konuda çok cahilim. Ama mutluluğumu da buna borçluyum.

Onlara acıyorum

Aysel Gürel

Bir erkeğin herkesin sandığı anlamda playboy olması mümkün değil. Çünkü güçlü bir erkek sadece tek bir kadınla yetinir. Oysa kadın seks açısından, çok daha güçlü ve engindir. Dolayısıyla asıl kadının, birçok erkekle birlikte olması gerekiyor. Çünkü erkekler bir ereksiyondan sonra hemen sönüyorlar. Erkek o kadından, bu kadına giderek kendini deniyor. ‘‘Başarılı olacağım bir alan bulayım’’ diye çırpınıyor. Ya da parası çok, yardım kurumlarına vereceğine kadınlara yediriyor. Yani ben bu adamlara acıyorum. İki kadın arasında gidip gelen erkeğe de acıyorum. Sonuçta o iki kadını da mutlu edemiyor. O kadınları mutlu edecek başka erkekler bulunuyor zaten.

Bu konu benden uzak

Gaye Sökmen

Benim mankenlerim yanlış kişilerle birlikte olursa kenara çeker konuşurum. Ama böyle şeyler benim ajansımdan çok uzak. Daha önce Erdal Acar'ın Demet Şener'le birlikte olduğu söylendi. Sadece söylenti de olabilir. Beni böyle konulardan uzak tutun.

Uzman görüşü

Bu bir kişilik bozukluğudur

Psikiyatr Özkan Pektaş

Playboyluk diye bir tarif yok. Bu kişiler tek eşli yaşama katlanmayı başaramayan, bunu benimserken içinde bulunduğu durumdan memnun olmayanlar. Bu tür kişiler eşlerine verdikleri sözleri yerine getiremezler. Özbeğenilerinin tatmin edilebilmesi için riske girerler. Poligamik yani çok eşli yaşam bir insanın toplumda prestij kaybına yol açar. Kişi prestij kaybına uğradığını anlayınca: ‘‘Amaan. Üç günlük hayat’’ gibi savunmalar geliştiriyor.Playboyluk diye tarif edilen şey bir kişilik bozukluğudur. Böyle bir halin hoş olduğunun anlatılması bozukluğun artmasına neden olur. Profesyonel hayatta insanlar attığı imzanın arkasında durmalıdır. Bu sadece evlilik için geçerli değil, sevgili olma halinde de geçerli.

Gece hayatı onu nasıl biliyor?

l En çok titre sahip olan ünlümüz. Onun için kimi gecehayatının efendisi, kimi Beşiktaş takımının kurtarıcısı, kimi de playboy diyor.

l En çok kullandığı söz ‘‘bir numara olmak’’. Özellikle Beşiktaş söz konusu olduğunda...

l Garsonlar onu çok seviyor. Çünkü en bonkör müşterileri.

l Arkadaşları ve babasını çok seviyor. Onların sözünden asla dışarı çıkmıyor.

l Ünlü olmayı çok önemsiyor. Popüler yerlerde gözükmekten çok keyif alıyor. Paparazzilerin en sık ziyaret ettiği yerlere mutlaka gidiyor. Şamdan ve Papermoon en favori mekanları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!