Kılıçdaroğlu’ndan uyuşturucu uyarıları

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu’ndan uyuşturucu uyarıları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 07:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da uyuşturucu baronları tarafından kahraman polisimiz Hakan Telli’nin şehit edilmesi ve iki silah arkadaşının yaralanması, emniyet güçlerimizin zorlu şartlar ve siyasi baskılara karşın verdiği azimli mücadeleye rağmen yüzleşmemiz gereken acı bir gerçeği önümüze koydu” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdardoğlu sosyal medya mesajında özetle şöyle dedi:

HIZLA YAYILIYOR

“Çocuklarımız, evlatlarımız uyuşturucu çetelerinin ağına düşüyor. Uyuşturucu bağımlılığı bulaşıcı hastalık gibi hızla yayılıyor. Aileler çaresiz. Uyuşturucu baronları, başta İstanbul, Türkiye’de yuvalanma imkânı buldu. Sonuç; kafelerde, AVM’lerde çatışmaya, hesaplaşmaya başladılar. Özellikle İstanbul, dünya suç örgütlerinin, uyuşturucu baronlarının çatışma alanına döndü.

10 YAŞA DÜŞTÜ

Daha garip olanı dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu’ dediği operasyonda nasıl olduysa herkes serbest kaldı. Türkiye eskiden uyuşturucunun transit bölgesiydi. Şimdi ise saray ve şürekâsının desteğiyle uyuşturucunun pazarı haline geldi.

Haberin Devamı

Türkiye Uyuşturucu Raporu’na göre; metamfetamin kullanımı son 2 yılda 5.5 kat arttı. Met şüpheli sayısı bir yılda yüzde 61.5 arttı. Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi raporuna göre; İstanbul metamfetamin kullanımında Avrupa’da 10’uncu sırada.”      

BAKMADAN GEÇME!