Kılıçdaroğlu: Ekrem Bey ve Mansur Bey aday olmalı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Ekrem Bey ve Mansur Bey aday olmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2023 07:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk Tv’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Belediye başkanı arkadaşlarıma ‘Şikâyet etmeyeceksiniz, halka hizmete devam edeceksiniz’ dedim. Öyle yapıyorlar. Belediye başkanlarımız çok başarılı. CHP’nin halka hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde hayata geçirdiler. Her soruna kısa sürede çözüm ürettiler. Halk bu gerçeği yaşayarak gördü. Bu nedenle belediye başkanlarımızın yeniden aday olmalarını ve hizmetlerini sürdürmelerini istiyorum. Bu büyükşehir belediye başkanlarımız için de geçerli. Çok başarılılar. Bunu kendilerine de söyledim. Ben Ekrem Bey’in, Mansur Bey’in yeniden İstanbul ve Ankara belediye başkanlıklarına aday olmaları gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey’in İstanbul’u, Mansur Bey’in Ankara’yı kazanacaklarına inanıyorum.

Haberin Devamı

KURU BASKILIYORLAR

Bir sorunu çözmek istiyorsanız önce sorunu doğru kavrayacaksınız ve bir programınız olacak. Ancak bu buhrandan çıkmak için bir programı yok. Tek programı zam yapmak. Bunlar daha bir şey değil. Asıl zamlar yerel seçimlerden sonra gelecek. Şu anda yine baskılama yapıyorlar. Doları baskılamak için 128 milyar dolar sattılar. Bu rakam bugün daha yukarı çıkmış durumda. Yerel seçimlere kadar bu baskıyı sürdürecekler. Milyarlarca doları bu amaçla arka kapıdan sattılar. Sayın Şimşek göreve geldiğinde bu uygulamayı sonlandıracaklarını söyledi. Ancak bir süre sonra yine arka kapıdan dolar satarak kuru baskılama politikasına döndüler. Yine arka kapıdan dolar satıyorlar. Fatura millete çıkıyor.”        

İTTİFAK YANITI: SİYASETTE 24 SAAT UZUN BİR SÜRE

- Kılıçdaroğlu yerel seçimlerde ittifak konusunda da şöyle dedi: “Demirel’in deyimiyle siyasette 24 saat uzun bir süredir. Benim değerlendirmeme göre Türkiye’nin geleceğini, çıkarlarını, huzurunu önceleyen muhalefet partileri bir araya gelirler. Burada önemli olan ölçü Türkiye’nin geleceği ve çıkarlarıdır. Bu ölçüyü esas alan muhalefet partileri işbirliğine yönelirler. Önemli olan Türkiye’dir. Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin huzurudur.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!