Keşke düğüne gelseydiniz

Güncelleme Tarihi:

Keşke düğüne gelseydiniz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 00:23

Ankara’da gece eğitiminde düşen helikopterde şehit olan 5 askerin acısı, yüreklere kor gibi düştü. Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül’ün annesi Feraye Gül, giden cenazenin ardından “Seni o buz gibi toprağa nasıl gömerim” diye; Şehit Kara Pilot Üsteğmen Fikri Dilsiz’in anneannesi Ayşe Fatma Oturan da, “Keşke düğüne gelseydiniz” diye ağladı...

Haberin Devamı

Şehit pilot üsteğmen Gül'ün cenaze töreni

ŞEHİT ÜSTEĞMENE AĞLATAN VEDA / WEB TV

ANNESİ OĞLUNUN TABUTUNUN ARKASINDA KOŞTU, CENAZEDEKİLER AĞLADI / Foto Galeri

İŞTE ŞEHİT SUBAYLARIMIZIN FOTOĞRAFLARI

SİVAS ŞEHİDİNE AĞLIYOR

MERSİN'DE ŞEHİT ÜSTEĞMENİN BABA OCAĞINDA YAS

TOKATLILAR ŞEHİDİNİ KARŞILADI

/images/100/0x0/55eb13b9f018fbb8f8a987a8

KARA Havacılık Okul Komutanlığı’na ait UH-1 genel maksat eğitim helikopterinin önceki akşam Ankara’nın Sincan İlçesi’ne bağlı Tuluntaş Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan 5 subaydan, Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül, dün Ankara’da toprağa verildi. Diğer şehitler Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı İstanbul’da, Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü Sivas’ta, Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan Tokat Erbaa’da, Kara Pilot Üsteğmen Fikri Dilsiz ise Mersin’de bugün toprağa verilecek.

Körpecik fidansın sen

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Erhan Gül, dün Kocatepe Camisi’nde kılınan ikindi namazının ardından Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi. Oğlunu şehit vermenin şokunu yaşayan acılı anne Feraye Gül, “Oğlum gitti, canım gitti, kolum kanadım kırıldı. Nur yüzlü oğlumun cenazesi bile nur yüzlü” diyerek ağıtlar yaktı. Şehit Gül’ün 7 ay önce evlendiği eşi Duygu, baba Musa ve diğer yakınlarını askeri yetkililer teselli etti. Gül’ün İzmir’de görevliyken, pilot eğitimi için 6 ay süre ile görevli olarak Ankara’ya geldiği öğrenildi.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü’nün (29) 25 Mayıs 2010’da da uçak kazası geçirdiği ortaya çıktı.

/images/100/0x0/55eb13b9f018fbb8f8a987aa
İstanbul Samandıra’daki 4. Kara Havacılık Alayı’ndan havalanan T-182T Cessna tipi askeri eğitim uçağı, kalkıştan kısa süre sonra güç kaybı nedeniyle alçalmış, elektrik tellerine çarparak ters düşmüştü. Bu kazada Pürlü’nün kolu kırılmıştı. 4 çocuklu ailenin tek erkek evladı olan ve Ankara’ya geçici görev için gelen Şükrü Pürlü, ikinci kazada hayatını kaybetti.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Taner Erdoğan’ın, haftasonunu Tokat Erbaa’daki ailesinin yanında geçirdiği ortaya çıktı. 6 ay önce evlenen Erdoğan, avukat eşi Gonca Erdoğan ile haftasonları Erbaa’da görüşüyordu. Üsteğmeni uğurladıktan sonra ölüm haberini alan annesi, babası ve eşi Ankara’ya yola çıktı. Türk bayrağı asılı baba evinde taziyeleri kabul eden üsteğmenin kardeşi Ahmet Erdoğan, “Ağabeyim kazadan 10 saat önce ilçeden ayrılmıştı. Liseyi kazandıktan sonra uçmak istemişti. Artık hep göklerde olacak” diye ağladı.

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Fikri Dilsiz’in (27) annesi Zeliha ve emekli polis baba Hasan Hüseyin Dilsiz, önceki akşam Mersin’den Ankara’ya gitti. Taziyeleri kabul eden anneanne Ayşe Fatma Oturan, torununun İzmir’de görev yaptığını, eğitim amacıyla geçici olarak Ankara’ya görevlendirildiğini söyledi, “Herkes düğününe gelecekti. Neden erken geldiniz? Genç yaşta öldün yavrum” diye ağıt yaktı.

Vatan sağolsun

Şehit Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı’nın (28) İstanbul’daki evine de kara haber tez geldi. Haberi alan baba Müslüm, anne Hamiyet Taşçı ile şehidin kardeşi Enes Taşçı, Ankara’ya giderken, amca Temel Taşçı Türk bayrağı asılı baba evinde taziyeleri kabul etti. Akraba Ahmet Er, “İki yıl sonra Ankara’dan ayrılacaktı. Eğitimini bitirmişti. Vatan sağolsun” dedi. İki yıl önce Özlem Taşçı ile evlenen şehit üsteğmen Taşçı, 4 yıldır Ankara’da yaşıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!