Kayseri'de iki ton pastırma ve sucuk satıldı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride iki ton pastırma ve sucuk satıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2013 14:10

Kayseri’de dün gece oynanan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finali kentteki sucuk ve pastırma satışını patlattı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Kayseri’den pastırma ile döndü.

Haberin Devamı

Et ürünleriyle meşhur kentte son 2 günde yaklaşık 2 tona yakın pastırma ve sucuk satıldığı kaydedildi. Galatasaray’ı sevindiren final maçı esnafın da yüzünü güldürdü. Final öncesi ve sonrası evlerine dönenler pakt paket pastırma, sucuk ve mantı götürdü. Stad ve çevresinin yanı sıra, kentin en işlek yeri Cumhuriyet Meydanı ve Sivas Caddesi’ndeki şarküteriler saat 03.00’e kadar açık kaldı.

KENTİN MARKA DEĞERİNE KATKI

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, takım taraftar otobüs veya minibüslerinin kent girişlerinden maç saatine kadar merkeze alınmaması nedeniyle satışların beklenenden düşük olmasına rağmen, son 2 günde yaklaşık 2 ton sucuk ve pastırma satıldığını söyledi. Ünlü, şöyle konuştu: “Süper Kupa, hem Kayseri’nin hem de kentle bütünleşen, markalaşan sucuk ve pastırmamız ve mantımızın tanıtımı, satışı ve hediyelik olarak yurdun 4 bir yanına ve yurt dışına götürülmesi açısından çok yararlı oldu.”

Haberin Devamı

TAKIMLAR KİLO KİLO ALDI

Galatasaray ve Fenerbahçeli yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcuların da yakınlarına vakumlanmış halde kilo kilo sucuk ve pastırma satın aldığı gözlendi. Fenerbahçe’nin Kayserili futbolcusu ve eski Kayserispor kaptanı Mehmet Topuz, bunlardan biri oldu. Maç sonrası medya mensuplarına Kayseri ile ilgili övgüler yağdıran Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yenal, “Kayseri’ye gelip de pastırma, sucuk ve mantı yememek olmaz. Biraz kilo alıyoruz ama Kayseri’nin pastırması ve sucuğuna doyum olmuyor” dedi.


Öte yandan, Galatasaray’ın müzesine götürdüğü Süper Kupa’nın diğer en karlı çıkanları otelciler, taksiciler ve lokantacılar ile akaryakıt bayileri oldu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!