Katiller tanıdık mı

Güncelleme Tarihi:

Katiller tanıdık mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2010 00:00

Van’ın Erciş İlçesi’nde yaşayan Saide Aslan (43) ve 4 çocuğunun öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, katillerin ailenin tanıdığı kişiler olduğu ihtimali ağırlık kazandı.

Haberin Devamı

VAN ERCİŞ'TE VAHŞET

Eşi ve çocuklarının öldürüldüğünü öğrenince Van’a hareket eden Burhan Aslan, eşiyle en son cumartesi konuştuğunu, aynı günün gecesi aradığında ise telefona kimsenin cevap vermediğini söyledi. Bu durum, cinayetlerin cumartesi işlenmiş olma ihtimalini güçlendirdi.

Tırnakta farklı insan dokusu

Anne Saide Aslan ve 4 çocuğunun cesetlerine cumhuriyet savcısı ve adli tıp doktoru tarafından yapılan otopsi 7 saat sürdü. Otopsi sonucu, yaşanan vahşeti ortaya koydu. Anne Saide Aslan’ın vücudunda 11 bıçak darbesi ve aşırı derecede darp izi bulundu. Pınar’ın vücudunda 17, Fatma’da 13, Mevlüt’te 6 ve boğazı kesilen Sinan’ın vücudunda 5 bıçak darbesi tespit edildi. İlk incelemede tecavüz bulgusuna rastlanan Pınar ve Fatma Aslan’ın cenazeleri tırnak aralarında farklı insan dokusu saptanması üzerine detaylı inceleme yapılması için Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsileri tamamlanan anne Saide ile çocukları Sinan ve Mevlüt Aslan’ın cenazeleri yakınlarına teslim edildi. Anne ve 2 çocuğun cenazeleri 40 araçlık konvoyla Kırkdeğirmen köyüne götürüldü. Cenazeler, gözyaşları arasında köy mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, bazı askeri yetkililer ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Gece gelen misafir

Evin kapısının zorlanmaması, faillerin tanıdık olma ihtimalini güçlendirirken, anne ile 3 çocuğunun bir odada, özürlü Sinan’ın diğer odada öldürülmesi ve evde boğuşma izleri saptanması, vahşetin birden fazla kişi tarafından gerçekleştirildiğini düşündürdü. Öldürülen çocukların üzerinde yorgan bulunması ise cinayetin gece işlendiği ve katillerin eve misafir olarak gelmiş olabileceği belirtildi.

Kadınlardan protesto

Bazı kadın derneklerine üye bir grup kadın, otopsinin yapıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgunun önünde toplandı. Saide Aslan ve çocuklarının hunharca katledilmesinden duydukları öfkenin dışa yansıması olarak bir araya geldiklerini belirten kadınlar, cinayetin failleri ortaya çıkarılıncaya kadar konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tecavüz bulgusuna rastlanmadı

Haberin Devamı

Bu arada ön otopside tecavüz bulgusuna rastlandığı açıklanmıştı ancak Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside; vahşette ölen kurbanlarda tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Kurbanlardan Pınar Aslan'ın 17 kez, Fatma Aslan'ın 13 kez bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!