Kardelen soldu

Güncelleme Tarihi:

Kardelen soldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 00:00

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çağlar Bölük’ün (28) İzmir’in Tire İlçesi’ne bağlı Doyranlı Köyü’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Haberin Devamı

   

EKİZ AİLESİ ŞEHİDİNE AĞLIYOR

İŞTE HALKALI'DAKİ PATLAMADAN FOTOĞRAFLAR

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Sabah televizyonda saldırıyla ilgili haberleri izleyen anne Kezban (48), baba Salih (52) ve şehidin kardeşi Sinan Bölük (22) fenalık geçirdi. Aileyi, Tire Garnizon ve Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Demir ile İzmir İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Vural Erol teskin etmeye çalıştı. Baba Salih Bölük, Albay Erol’un omzunda ağlarken, İstanbul’da askerliğini yapan ve yeni dönen şehidin kardeşi Sinan Bölük de yine Vural Erol’a sarılıp acısını dindirmeye çalıştı. İstihbarat uzmanı, 2 yaşında Eylül isimli kızı olan şehit uzman çavuşun 4 yıllık evli öğretmen eşi Muşlu Elif Bölük’ün (23), Doğu ve Güneydoğu’daki kız çocuklarına destek amacıyla başlatılan Kardelen kampanyası ile okulunu bitirdi.Geçen yıl kampanyanın reklamlarında rol aldı. Bölük’ün, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Çerçi’nin dayısının oğlu olduğu anlaşıldı.

Saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Uğur Ekiz’in, uzman erbaş ve çavuş yasalarının çıkması için büyük çaba gösterdiği anlaşıldı. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, “Bu kardeşimiz 2 ay önce bana geldi. Bu şehit kardeşimiz, uzman erbaş ve uzman çavuş yasalarının çıkması için çalıştı. Uzman erbaş yasası çıktı. Uzman çavuş yasasının da çıkması için başbakanımızı, içişleri bakanımızı bilgilendirdim. Bunlar gerçek kahramanlar, ı tanıdığım için büyük şeref duyuyorum” dedi.

Şırnak’a gidemedi

Şehit İskenderunlu Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik’in (31) tayininin Şırnak’a çıktığı, ailesiyle cuma günü bu kente gitmeye hazırlandığı anlaşıldı. Şehidin hemşire eşi Emine Çelik ölüm haberini alınca perişan oldu. Çelik’in dayısının oğlu Mehmet Koyuncu, iki yıllık evli olan Çelik’in 7 çocuklu ailenin en küçüğü olduğunu, astsubay ağabeyinin de halen Mardin’de görev yaptığını söyledi. Halası Emine Yakar da terörü kınarken, “Sen öleceğine ben ölseydim. Daha çocuğun bile yok. Sen daha çocuktun” diye feryat etti.

Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Duran Bayram’ın (33) Kayseri’deki yakınları büyük acı yaşadı. Şehidin amcasının oğlu İsmail Bayram, “Bu ne ilk şehidimiz ne son şehidimiz, bu acılara dayanacağız. PKK akıttığı kanda boğulacak” dedi. Şehidin yengesi Şerife Bayram, “Aslan gibi yeğenim şehit oldu. Otobüse bomba koyan kalleşler, elinize ne geçti. Bir çocuğu yetim koydunuz” diye ağladı. Öğretmen Nurşen Bayram’la 6 yıl önce evlenen Duran Bayram’ın 4 yaşında Rana adında kızı olduğu, emekli cezaevi müdürü olan babası Hüseyin Bayram’ın bir süre önce oğlunu ziyaret etmek için İstanbul’a gittiği anlaşıldı.

Törene Gül de katıldı

Bomba kurbanları için İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Merkez Valisi Hüseyin Çapkın ile üst düzey komutanlar katıldı. Törenin ardından cenazeler memleketlerine gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!