Karargâhta o gece

Güncelleme Tarihi:

Karargâhta o gece
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2017 21:25

Genelkurmay Karargâhı’nda, 15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Salih Zeki Çolak’ın darbeci askerler tarafından yere yatırılarak etkisiz hale getirilmesi ile bu duruma müdahale etmek isteyen Çolak’ın koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın’ın vurulma anı da görüntülerde yer alıyor.

Haberin Devamı

15 TEMMUZ gecesi Genelkurmay Karargâhı’nda yaşananların çarpıcı görüntüleri ortaya çıktı. A Haber’in yayınladığı bu görüntülerde Orgeneral Salih Zeki Çolak, yanında Kurmay Başkanı İhsan Uyar ve emir subayı Yunus Can ile birlikte Genelkurmay Karargâhı’na geliyor. Karargâhın girişinde, pusuya yattıkları gözlenen silahlı bir grup darbeci asker, Çolak ve yanındakilerin üzerine hücum ediyor. Çolak ve beraberindekileri yere yatırarak kelepçeleyen darbeci askerler daha sonra komutanların başına çuval geçiriyor. Bu sırada olaya müdahale etmek isteyen Çolak’ın koruma müdürü Yüzbaşı Burak Akın darbeciler tarafından bacağından vuruluyor. Çolak ve beraberindekiler, darbeciler tarafından kollarına girilerek Karargâh’tan çıkarılıyor.

2 ASKERE MÜDAHALE

Video kaydında, ellerindeki silahlarla Karargâh’ta dolaşan darbeci askerlerin koridorda ve bir makam odasında iki askeri etkisiz hale getirmelerinin görüntüleri de yer alıyor. Koridorda darbecileri gören asker yüz üstü yere yatıyor, darbeciler de bu askerin ellerini arkadan kelepçeliyor. Diğer görüntüde ise makam odasına giren askerler orada gördükleri bir askeri darp ederek yere yatırıyor ve kelepçeliyor. Çolak’ın koruma astsubayı Piyade Başçavuş Bülent Aydın yine olaya müdahale etmek isterken darbeci askerlerce vurularak şehit edilmişti.

Haberin Devamı

Karargâhta o gece

SİLAH DAYADILAR

Orgeneral Çolak mağdur sıfatıyla savcılığa verdiği ifadede, bazı duyumlar üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı aradığında Genelkurmay Başkanı emir subayı Levent Türkkan’ın kendisine “Komutanım Genelkurmay Başkanımız sizi ve özellikle Kurmay Başkanımız İhsan Uyar’ı karargâha bekliyor” dediğini söyledi. Çolak, ifadesinde “Üzerimize silah dayadılar. Bağırarak, ‘Hareket etmeyin, emniyetiniz için yapıyoruz’ dediler. Genelde bu tür ibareleri Özel Kuvvetler kullandığı için bu kişilerin Özel Kuvvetler olduğunu tahmin ettik” dedi. Koruma astsubayı Aydın’ın olaya müdahale ederken şehit edildiğini öğrendiğini, şoförü sivil memur Başaran Karabıçak’ın da elleri kelepçelenerek derdest edildiğini belirten Çolak özetle şöyle devam etti:
“Odaya girerken 2. Başkanımızın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Bünyamin Tuner’in tüm bu olayı içeride organize ettiğini gördüm. İkinci Başkan’ın odasına beni, emir subayım Yunus Can ile Kurmay Başkanı İhsan Uyar’ı aldılar. 35 dakika kadar ellerimiz arkadan bağlı otururken içeriye giren kişiler sert hareketlerle ve tavırlarla kelepçe taktılar. Başımız kapalı, ellerimiz ve ayaklarımız kelepçeli haldeydi. Zaman zaman kafamızı öne doğru bastırarak etrafa bakmamızı engelliyorlardı. Kurtulduktan sonra kendi revir doktorumuzdan bu hususta rapor aldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!