'Karakterlerinde bu var'

Güncelleme Tarihi:

Karakterlerinde bu var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 01:39

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görevden alınan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yle ilgili “Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün, Üsküdar-Ümraniye metro hattının ilk etabının açılış töreninde şunları söyledi:

Haberin Devamı

MANKAFA OLMAKTAN KAYNAKLANIYOR
“Bir şeyi iyi ezberlemiş. ’Man Adası, Man Adası.’ Herhalde mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası, mankafa bunlarla iyi yatıp kalktı. Onun için orayı iyi ezberlemiş. Son bütçe müzakerelerinde baktım sürekli bunu zikrediyor.

(Bir kişinin ‘Makinist bile olamaz’ demesi üzerine) Yok, yok bırak makinistliği filan, öyle bir şey onlara teslim edilir mi? Onlara 5 koyunu ver, kaybeder gelirler. Nasıl biz onlara 700 bin kişiye hizmet edecek bir metro hattını devredeceğiz? Olacak şey mi?

(Bir kişinin ‘Ataşehir’ diye bağırması üzerine) Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var. Yapısında bu var.

BUNLAR AMERİKA’YA DOSYA TAŞIYORLAR
Bunlar Amerika’daki kumpas davalarıyla meşgul ve oralara dosya taşıyorlar. Kim için dosya taşıyor? ABD için, FETÖ için. Yurtdışındaki tüm platformlarda ülkemizi şikâyet edenleri, gördükleri herkese Türkiye’yi şikâyet edenleri milletimiz affetmeyecek. 2019, bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı tarihi bir yıl olacak.

Meydanı sokakları kaosa sürüklemek isteyenlere bırakmadık. Meydanı Amerika’ya taşınmış olan sahte dosyalarla, ülke yönetimini ele geçirmeye çalışanlara bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak vatanımızı bölmeye çalışanlara bırakmadık, güney sınırlarımız ötesindeki oyunu, topraklarımıza taşımaya çalışanlara bırakmadık. Darbeyle istikbalimize kast etmeye çalışanlara bu meydanı bırakmadık. Varsın yedi düvel üzerimize gelsin, hepsi de vız gelir. Şimdi silahla, kumpasla başaramadıklarını, ekonomiyle gerçekleştirmeye çalışanlara da bu meydanı bırakmıyoruz. Yaptığımız şu açılış dahi, ülkemizi ekonomi silahıyla köşeye sıkıştırmak isteyenlere verilmiş en güzel cevaptır.”

TÜRKİYE'NİN İLK MAKİNİSTSİZ METROSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar- Ümraniye metro hattının açılışını yaparken teknik bilgileri de kendisi verdi: “Bu hattın, 9 duraktan, 10.5 km’den oluşan ilk bölümü olan Üsküdar-Ümraniye’yi en kısa sürede, Çekmeköy ve Sancaktepe’ye olan kısmı izleyecek. Metronun en önemli özelliği, ülkemizin ilk sürücüsüz metrosu olması. Bu trenlerin tüm hareketleri, kumanda merkezi tarafından yönetilecek. Üsküdar’dan binen bir kardeşim, 17 dakikada Yamanevler durağına ulaşacak. Sancaktepe’ye kadar olan kısım hizmete girdiğinde bu yolculuk, 27 dakika sürecek. İlerde bu hattı Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatmayı planlıyoruz. Bu açılışla İstanbul’daki metro uzunluğu 169 kilometreye ulaştı.” Açılışın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, beraberindekilerle birlikte metronun ilk seferiyle Üsküdar’dan Ümraniye’ye gitti.

Karakterlerinde bu var

Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal’la sık sık sohbet etti. Törende ön sırada yer alan eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, zaman zaman bu sohbeti uzaktan takip etti.

BAKMADAN GEÇME!