Kar esareti

Güncelleme Tarihi:

Kar esareti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2023 07:00

Anadolu’nun bir kısmında yoğunluğunu artıran kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Tipi nedeniyle 2 binin üzerinde köy yolu ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda trafik kazaları da meydana geldi. Bazı şehirlerde de eğitime ara verildi.

Haberin Devamı

* Kars’ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 otomobil ve 1 köy minibüsünün karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. kazada 1 kişi hayatını kaybederken 1’i bebek 17 kişi yaralandı.

* Doğubayazıt ilçesinden Ağrı’ya seyir halinde olan Ö.E. yönetimindeki şehirlerarası yolcu otobüsü,  kar yağışı nedeniyle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yattı. Kazada sürücü ile birlikte 6 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılar tedbir amaçlı tedavi altına alındı.

* Ardahan’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 2 bin 640 metre yükseklikteki Ardahan ile Artvin’in Şavşat ilçesi arasındaki kara yolu Sahara mevkisinde ve Ardahan- Posof karayolu da 2918 rakımlı Ilgar Dağı geçidi ulaşıma kapandı.

* Van’da kar kalınlığı kent merkezinde 7, yüksek kesimlerde yaklaşık 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ile Van genelinde 96 mahalle ve 176 mezra olmak üzere 272 yerleşim yeri yolu ulaşıma kapandı.

Haberin Devamı

* Sivas’ta Koyuncu mevkisinde bir TIR’ın kayması sonucu yol trafiğe kapandı ve uzun araç kuyruğu oluştu. Karayolları ekipleri küreme ve tuzlama çalışması başlattı.

* Bartın’da 8 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, Bartın Özel İdare ekipleri çalışma başlattı. Ayrıca il genelinde 5 köye elektrik verilemediği öğrenildi.

* Muş’ta kar kalınlığı kent merkezinde 10 santimetreye, yüksek kesimlerde yer yer 1,5 metreye ulaştı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, 368 köy ile 207 mezra yolunda ulaşımın sağlanabilmesi için seferber oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!