‘Kansu Ödülü’ Mehmet Ercan’ın

Güncelleme Tarihi:

‘Kansu Ödülü’ Mehmet Ercan’ın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 21:46

Şair Ceyhun Atuf Kansu, Kansu ailesinin Dil Derneği ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’yla ortaklaşa düzenlediği ‘Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’ töreniyle anıldı.

Haberin Devamı

Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) ana teması “Kansu’nun şiirleriyle ninni” olarak belirlenen törende, ödülü bu yıl ‘Sevdam Sığmadı Düşlerime’ adlı yapıtıyla Mehmet Ercan kazandı. Ercan’ın eseri, Cengiz Bektaş, Adnan Binyazar, Bahar Gökler, Emin Özdemir, Ahmet Özer, Çiğdem Sezer ve Ferruh Tunç’tan oluşan seçici kurulun oyçokluğuyla ödüle değer bulundu. Törende, seçici kurul üyesi yazar Emin Özdemir’in Ceyhun Atuf Kansu’ya yazdığı mektup Boğaçhan Sözmen tarafından okundu.

BARIŞ GALİP GELECEK

Ödülünü, Ceyhun Atuf Kansu’nun kızı Prof. Dr. Bahar Gökler’den alan Mehmet Ercan, “Ceyhun Atuf Kansu’nun şiiriyle, benim şiirim damardaştır, kardeştir. Ayrı düşler kursak da aynı sevda için atar yüreğimiz. 1940 kuşağının çektiği acıların günümüzde de olduğunu görmek her insan gibi bana da acı veriyor. Aydınlarımızın, yazarlarımızın tutuklanmasını kınıyorum. Her kimden gelirse gelsin sivil insanlarımıza yönelik soykırımcı, imhacı, yok sayıcı eylemleri insanlık dışı buluyorum. Tarih bize, ne kadar savaşırsak savaşalım galip gelenin barış olduğunu gösterdi” dedi. Törende tiyatro sanatçıları Ferahnur Barut, Boğaçhan Sözmen ve Tuncer Yığcı, Ceyhun Atuf Kansu’nun ninni temalı şiirlerini yorumladı.

BAKMADAN GEÇME!