Kanlı saldırının ayrıntıları

Güncelleme Tarihi:

Kanlı saldırının ayrıntıları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 11:01

HÜRRİYET, bayramın ikinci gününü kana bulayan teröristlerin Gaziantep’teki bombalı saldırısının ayrıntılarına ulaştı.

Haberin Devamı

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve bitişiğinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi’ni hedef alan saldırıda kent merkezi, savaş alanına dönerken, olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. 34 plakalı bombalı Citroen marka aracın çalıntı olduğu ve bir çekici aracılığıyla olay yerine getirildiği belirlendi. Çekicinin şoförünün ifadesine başvurulurken, aracın hangi plakalarla nerelerde bulunduğu de polisçe tespit edildi.

HÜRRİYET OLAY YERİNDE / FOTO GALERİ

Olayın ardından Gaziantep’e ulaşan Hürriyet muhabirleri patlamanın detaylarına ve özel fotoğraflara ulaştı. İstanbul plakalı siyah renkli Citroen marka araç, tahrip gücü yüksek bomba ile dolduruldu. Araç, saat 19.00 sıralarında bir çekici yardımıyla Şehit Kamil Caddesi Karşıyaka Polis merkezinin yaklaşık 30 metre ilerisine park edildi. Araç, buraya bırakıldıktan yaklaşık 4 dakika sonra uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Haberin Devamı


Savaş alanına döndü

Patlamanın meydana gelmesiyle şehir merkezi savaş alanına döndü. Patlayan aracın parçaları yaklaşım 200 metrelik bir alana dağıldı. Çok sayıda işyeri ve otomobil hasar görürken patlamanın meydana geldiği bankamatik iki parçaya bölündü ve bir metrelik çukur meydana geldi. Patlamanın meydana geldiği çukurun altında doğalgaz borusu geçtiği tespit edilince belediye ekipleri polisin incelemesini tamamlamasının ardından çukuru kazarak boru da bir hasar meydana gelip gelmediğini kontrol etti.

İŞTE PATLAMANIN YAŞANDIĞI YER / WEB TV

Özel ekip oluşturuldu

Patlamanın ardından Ankara’dan özel bir ekip sabah saatlerinde Gaziantep’e gelerek delil toplayıp inceleme yaptı. Aynı zamanda olay yeri inceleme ekipleri de yerlerde ince aramalar yaparak bombadan arta kalan parçaları bulmaya çalıştı. Aynı zamanda temizlik ekipleri de patlamadan arda kalanları süpürerek temizledi.

/images/100/0x0/55eadc21f018fbb8f89b4c7a


O araçtan kalanlar

Hürriyet muhabirleri araçtan geriye kalan parçaları buldu. Patlamanın etkisiyle büyük bir panik yaşandı. Kaçmaya çalışanların ayakkabılarını ve terliklerini olay yerinde bıraktıkları görüldü.

Bomba yüklü araç patlamanın etkisiyle paramparça oldu. Hürriyet muhabirleri olay yerinden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Türk Telekom binasının trafo merkezinin bahçesine düşen otomobilin parçalarını görüntüledi.

Haberin Devamı

Bombacılar kamerada iddiası

Bombanın patlatıldığı yerin tam karsısındaki elektrik direğinde bulunan Mobese kamerasının patlama anını ve saldırganı kaydettiği iddia ediliyor.





 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!