PKK, Arap Baharı'ndan ne bekliyor

Güncelleme Tarihi:

PKK, Arap Baharından ne bekliyor
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 21, 2012 09:19

PKK bayram günü Gaziantep'in göbeğinde bombalı araç patlattı. Saldırıda 9 kişi öldü. Saldırıyı Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin, hurriyet.com.tr için yazdı.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb0c94f018fbb8f8a7b6fe
Irak sınırından, Suriye sınırınaÂ
Şemdinli'den Foça'ya, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in Hakkari'de gördüğü muameleye dek PKK'nın kapsamlı bir saldırı kampanyası söz konusu. PKK bu kampanyanın en son Suriye'yi alt üst eden Arap Baharı'ndan bir Kürt devleti çıkarmayi amaçladığını gizlemiyor.

İran, Suriye'yi kollamak ve Türkiye'ye adeta 'Evi camdan olan komşusunu taşlamaz' diyen Rus atasözünü hatırlatırcasına, geçen yil savaştığı PKK'ya destek olur görünümde. Rusya, ABD Dışişleri Bakanının Türkiye'ye gelip 'Seçime kadar benden askeri destek bekleme, sonrası da garanti değil' demesinin tadını çıkarıyor. İşte bu ortamda şiddet Irak sınırından Suriye sınırına yayıldı. Gaziantep'teki saldırı yol açtığı telafi edilemez can kaybının ötesinde, toplumsal dokuya hasar vermeyi amaçlayan bir eylemdir. Kışkırtmaya gelmemek zorunluluğu, bu vahim eylemi 'Kışkırtmaya gelmeyelim' söylemiyle hafifsemeyi, yok saymayı gerektirmez. İş ciddidir, ciddiyetle ele alınmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!