Kampanya mesajı: MHP ile de yapabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Kampanya mesajı: MHP ile de yapabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 00:30

Başbakan Binali Yıldırım, ‘MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin referandumda AK Parti ile çalışılabileceği yönünde bir genelgesi bulunduğunun’ belirtilmesi üzerine “Gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz” dedi. Başbakan Yıldırım, Malta Başbakanı Joseph Muscat’la görüşmesinin ardından ortak basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ENOSİS KRİZİ
“Anastasiadis (Rum lider Nikos Anastasiadis) biraz herhalde sinirlenmiş, kapıyı vurup dışarı çıkmış, ‘Kriz oldu’ diye haber yayıldı. Daha sonra ‘Ben sigara içmeye çıktım. Kriz filan yok’ diye geri geldi. Tabii her zaman Türkiye, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içerisinde olmuyorlar. Buna özen gösteriyorlar.

(Türkiye’deki tutuklu gazetecilerle ilgili soru) Basın özgürlüğü, gazetecilik ayrı bir şey. Basın özgürlüğü kisvesi altında terör faaliyetlerinin içinde olmak ayrı bir şey. Ben buradan açıkça bu iddiada bulunanlara şunu teklif ediyorum. Basın özgürlüğü, Avrupa için çok önemli. 23 ve 24’üncü fasıllar... Adalet ve medya, basınla ilgili fasılları AB açsın, ne söyleyeceklerse söylesinler, biz de cevabını verelim. Buradan çağrı yapıyorum, hariçten gazel okumakla olmaz. Biz gerçek bir teklif yapıyoruz, buyursun açsınlar bu fasılları.

UZLAŞARAK GETİRDİK
(MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin genelgesi) MHP ile AK Parti olarak biz bu değişikliği parlamentoya uzlaşarak getirdik. Dolayısıyla bir amaç birliğimiz var. MHP de bu değişikliğin lehinde kampanya yapıyor, biz de aynısını yapıyoruz. O bakımdan söylemlerimizin benzer olması gayet doğal. Gerekirse bazı ortak etkinlikler de yapabiliriz.” 

BAKMADAN GEÇME!