Kahreden ölüm! Asansör boşluğuna düşen 40 günlük Avzem Ada Karaşal hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2021 15:56

Tekirdağ'dan yürek yakan bir ölüm haberi geldi. Teyzesi tarafından kabinden çıkarılırken 40 günlük Avzem Ada Karaşal'ın olduğu bebek arabası kabin ile duvar arasına sıkıştı. Annesi durumu farkedip bebeğini yakalamak için hamle yaptı ancak başarılı olamadı. Bu sırada Avzem bebek, arabadan yaklaşık 6 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü. Ekiplerin yaralı olarak çıkardığı Avzem bebek, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Bu arada olay anı ve yaşanan panik de güvenlik kamerasına yansıdı.

Haberin Devamı

Olay, pazartesi günü Çerkezköy ilçesinde meydana geldi. 3'üncü katta oturan 2 çocuk annesi ev kadını Gülperi Karaşal (34), 40 günlük kızı Avzem Ada Karaşal, 4 yaşındaki kızı ve kız kardeşiyle çarşıya gitmek için evden çıkıp binadaki asansöre bindi. Asansör zemin kata gelince Gülperi Karaşal, büyük kızıyla indi. Bu sırada Karaşal’ın kız kardeşi, Avzem Ada’nın içinde bulunduğu bebek arabasını itip kabinden çıkarırken asansör kapısı açık halde yukarı hareket etti.

Durumu fark eden Gülperi Karaşal, bebeğini yakalamak için hamle yaptı ancak başarılı olamadı. Avzem bebeğin içinde bulunduğu bebek arabası kabin ile duvar arasına sıkıştı. Bu sırada Avzem Bebek, arabadan yaklaşık 6 metre yükseklikten asansör boşluğuna düştü.

İhbar üzerine adrese itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaralı olarak kurtardığı Avzem bebek, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Haberin Devamı

O ANLAR KAMERADA

Bu arada olay anı ve yaşanan panik güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Gülperi Karaşal ile 4 yaşındaki kızının indiği, ardından minik Avzem’in içinde bulunduğu bebek arabası kabinden çıkarken asansörün hareket ettiği görüldü. Bu sırada Karaşal’ın kızını kurtarmaya çalıştığı, ancak başarılı olamadığı ve ardından yaşanan panik de görüntülerde yer aldı.

Avzem Ada bebeğin ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Avzem Ada Karaşal adlı bebeğin ölümüyle sonuçlanan olayda, apartmanda güvenlik kameralarına yansıyan yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde apartman sakinlerinden Emrah Erad, çığlık seslerini duymasının ardından asansörün kapısını zorluyor. Zorlamayla birlikte asansör boşluğa düşüyor ve Erad bir anda kendisini geriye atıyor.

Kahreden ölüm Asansör boşluğuna düşen 40 günlük Avzem Ada Karaşal hayatını kaybetti
ASANSÖR FİRMASINI SUÇLADILAR

Avzem bebeğin öldüğü olayda Karaşal, ailesinin yakınları ve apartmanda yaşayanlar asansör firmasını suçladı. Amca Tayfun Karaşal, gazetecilere yaşanan olayda büyük bir ihmal olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Asansörün bozuk olduğunu defalarca uyarılmasına rağmen dikkate alınmadığını iddia eden Karaşal, "Bu asansörle ilgili apartman sakinleri yöneticiyi uyarmış, fakat bu konuyu çok ciddiye almamışlar. Yöneticiyle bizzat konuştuğumda aylık bakım fişlerinin mevcut olduğunu söyledi. Asansörün sensörlerinin bozuk olduğunu söylediler. Acımız gerçekten çok büyük. Burada büyük bir ihmal var. Kabin içindeki stok tuşları çalışmıyor, yıllık bakımı yapılmamış, kapılar arasında boşluklar var. Bunları bilmelerine rağmen kesinlikle müdahale etmemişler. Madem sensörleri çalışmıyor neden asansörü kapatmadınız? Bakım firmasını aradığını söylüyorlar. Sensörlerse görmemesi gerçekten ilginçtir. Bu ayrı bir ihmaldir. Kapı hareket ettiği gibi kabin de yukarıya çıkıyor ve alıp götürüyor" dedi.

Haberin Devamı

Kahreden ölüm Asansör boşluğuna düşen 40 günlük Avzem Ada Karaşal hayatını kaybetti
''FİRMADAN ŞİKAYETÇİYİZ''

Apartmandakilerden Emrah Erad ise bakımlarını yapan asansör firmasından şikayetçi olacaklarını söyledi. Asansörde daha önce de arıza oluştuğunu anlatan Erad, "Daha önce asansör firmasına yüzlerce kez sıkıntımızı anlattık. Daha önce de bu asansörde birçok kişi kalmıştı. Bunları söylememize rağmen kimse ilgilenmedi. Firma yetkilileri ise 15-16 yaşında çalışanlarını gönderdiler. Arızalı olduğunu söylüyoruz, bu sıkıntıyı dile getirdik. Ancak kimse ilgilenmedi. Yönetici sorunun halledildiğini söyledi ama bu acı verici olay yaşandı. Asansör firmasından şikayetçiyiz gereken neyse yapılması gerekiyor. Bir daha böyle canlar gitmesin" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Apartman sakinlerinden Mehmet Aydoğan da, "Daha önce eve geldiğimde çocuklarım asansör kapısının kapandığını ara ara boşluk yaratarak indiğini söylediler. Asansörü kontrol ettim ve alt kademesinde baktığımda kapının kapandığını gördüm. Bu sensör ne bebek arabasını görebilir ne de başka insanları. Yöneticiye bu durumu bildirdik ve sıkıntı yarattığını söyledim. Yönetici üç gün sonra bana onarıldığını söyledi. Halbuki yapılmamış" diye konuştu.

Olaydan bir gün önce kendisinin de başına böyle bir durumun geldiğini kaydeden Aziz Doğan ise, "Çocuklarla asansörden inerken kapısının kapanmadığı halde hareket ettiğini gördük. Çocuğumu son anda içeriye aldım. Sensörlerin arızalı olduğunu düşünmedim. Yöneticiye söylememize rağmen sorun halledilmemiş. Gerçekten çok üzüldük" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!