Kadına nefes aldırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadına nefes aldırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2015 02:14

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Özgecan Aslan toplumun vicdanı oldu. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunu yaşayan birisi olarak söylüyorum. Ateş düştüğü yeri yakar. Ama Özgecan’ın ateşi bütün Türkiye’yi yakıyor. Doğu, batı, güney, kuzey bütün kadınlar ayağa kalktı. Toplumun vicdanı kanıyor. Bütün kadınlara sesleniyorum: Bu iktidar size nefes aldırmamaya ant içmiş. Bunu sakın unutmayın” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

ASIL TARTIŞMAMIZ GEREKEN

“Bir üniversite öğrencisi, Özgecan Aslan... Okula gidiyor. Bir anneyi düşünün, çocuğu üniversiteye gidiyor. Ne hayalleri, umutları var. Ama vahşice öldürülüyor. Beni üzen temel nokta, ölümü unuttuk, nasıl ceza vereceğiz onu düşünüyoruz. Asıl tartışmamız gereken konu, bu olayları nasıl engelleriz. Tutturmuşlar idam mı olsun, başka bir şey mi olsun. Sorun çözülecek mi?

HER ŞEYE MÜDAHALE EDİYORLAR

Kadına gerekli önemi, desteği verdik mi? Acılarına, sevincine ortak olduk mu? Oturup düşündüler ve söylediler, kadın kaç çocuk doğuracak? Birisi karar verecek. Nasıl doğum yapacak? Ona da karar verecekler. Nasıl giyinecek? Ona da karar verecekler. Sokağa hamile kadın çıkmasın. Ona da karar verecekler. Kadın gülmesin. Ona da karar verecekler. Eğer siz bunu toplumun belleğine şırınga eder, beslerseniz bu tür cinayetleri engelleyemezsiniz. Türkiye’nin gerçeği budur. Devlet yetkililerinin kadının kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, ne giyeceğine karışması kabul edilemez. Sana ne? Her şeye, her olaya müdahale ediyorlar, her olaya müdahale ediyorlar. Bırakın biraz rahatlık olsun. İnsanlar huzur içinde sokaklarda gezsinler. Buna izin verilmiyor.

Haberin Devamı

EVLERİNDEN ÇIKMALARI YASAKLANIR

2002-2015 döneminde öldürülen kadın sayısı, 5 bin 406. Tam bir katliam. Bazı arkadaşlar soruyorlar ‘Kaç kadın öldürüldü’ diye. ‘Bizde böyle bir istatistik yok’ diyor AKP’li bakanlar. Bereket versin bu ülkenin sivil toplum örgütleri var. Bu gerçekleri kamuoyuyla paylaşıyorlar. Kadına yönelik şiddet yüzde 1400 arttı. İlgili bakan ‘Kadına karşı şiddet abartılıyor’ diyor. Yüzde 1400 şiddetin olduğu senin bakanın tarafından dile getirilirse, bunu abartma olarak dillendirmek ne kadar vicdanidir? Türkiye kadınlara yönelik konularda ülke sıralamaları içinde 20 basamak geri gitti, pek çok Afrika ülkesinin bile gerisinde. Kadınlarımız oturup yeniden düşünmeli; totaliter bir yönetimin maliyeti kadınlara nasıl yansıyacaktır. Emin olun, evlerinden dışarı çıkmasını yasaklarlar bir süre sonra bunlar.

Haberin Devamı

GELSİN BAKALIM GÖRECEĞİZ

2007’den bu yana 183 kişi hayatını polis kurşunuyla kaybetti. Adam öldürmek için değil, kişinin hayatını güvenceye almak için polis vardır. Polisin varlık nedeni budur. Şimdi İç Güvenlik Yasa Tasarısı geldi ve görüşülecek. ‘Geçireceğiz’ diyorlar. Niçin? Verilen yetki az, biraz daha yetki verelim diye. Gelsin bakalım. Hep beraber göreceğiz. Biz üzerimize düşen görevi parlamentoda yapacağız. Parlamento’nun içtüzüğü bize hangi yetkileri veriyorsa bütün yetkileri sonuna kadar kullanacağız.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Başbakanlık koltuğunda oturan kimse yok. 2009 ile 2013 arasında bir veya birden fazla uyuşturucu kullanan çocukların sayısındaki artış yüzde 658. Bunlar bizim çocuklarımız. Bu ülkede hükümet var mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!