Kadın sürücü psikopatları

Güncelleme Tarihi:

Kadın sürücü psikopatları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:31

Otomobil kullanan kadınları sıkıştırıp, kaza yaptıran trafik canavarları artmaya başladı. Hukukçulara göre, başkasının üzerine araç sürmek veya önünde ani fren yaparak kazaya neden olmak ‘‘taammüden cinayete teşebbüs’’ suçu.

Kadının iş yaşamındaki rolü ile birlikte, yollardaki kadın sürücülerin sayısı da her geçen gün hızla artıyor. Sürücü kurslarına başvuranların önemli bir bölümünün kadınlar olduğu görülüyor.

Kadın sürücülerin sayısı arttıkça, Türkiye'ye has bir trafik kazası türü de ortaya çıktı. Temkinli araba kullanan kadınların önemli bir bölümü, dikkatsizlikleri nedeniyle değil de uzmanların ‘‘psikopat’’ diye tanımladığı erkek sürücüler yüzünden kaza yapıyorlar. Erkek sürücüler yüzünden meydana gelen kazalarda, kadınlar ölüyor, yaralanıyor, araçlar büyük ölçüde hasar görüyor.

Bazı erkek sürücüler, evde görmek istedikleri kadınları direksiyon başında görünce çılgına dönüyorlar. Kadın sürücülere, ‘‘suikast’’ gibi ölüm tuzakları hazırlıyorlar. Bu tuzaklar, trafiğin hızlı aktığı yollarda, ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanabiliyor.

Psikopat erkek sürücüler, kadın sürücülere en çok, yavaş gittikleri, kırmızı ışıkta durdukları ve yeşil ışık yandığında daha yavaş hareket ettikleri için tepki gösteriyorlar. Kadın sürücüleri, klakson ve selektör yaparak, önlerinde aniden durarak, geçiş yollarını kapatarak ve yanlarından hızla geçip aniden direksiyonu önlerine kırarak cezalandırıyorlar. Daha doğrusu onlara, kendilerince ‘‘hadlerini’’ bildiriyorlar. Erkek sürücüler bazen de diyalog kurmak ve arkadaş olmak için kadın sürücüleri yolda sıkıştırabiliyorlar.

Taammüden cinayet

Bu tür olaylar ciddi kazalarla sonuçlanabiliyor. Paniğe kapılan kadın sürücülerin kullandığı otomobiller yoldan çıkıyor, bariyere çarpıyor, takla atıyor, köprüden uçuyor. Hukukçular, erkek sürücülerin işlediği bu suçun, trafik kazası gibi değil de ‘‘taammüden cinayete teşebbüs’’ olarak algılanması gerektiğine dikkati çekiyorlar.

Canavar sıkıştırınca kamyon çarptı ve öldü

Dr. Şebnem Maner, 14 Ekim 1999’da, Büyükçekmece’deki evinden yola çıktı. Maner'in otomobili, O-1 karayolunda, kimliği belirsiz bir maganda tarafından sıkıştırıldı. Kontrolden çıkan otomobil, yolda yan döndü, arkadan gelen kamyon biçti. Canavar sürücü, kayıplara karıştı. İkiye bölünen Broadway'den ağır yaralı çıkarılan Maner, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. 10 aylık kızı Begüm, öksüz kaldı.

7 metrelik üstgeçitten uçtu

Tarih: 11 Ocak 2001. Maslak'taki evine gitmek için otomobiliyle yola çıkan Sinem Kaynakçı, Levent Sabancı Center önünde, gece saat 23.45'te, bir trafik magandası tarafından sıkıştırıldı. Paniğe kapılarak direksiyon hákimiyetini kaybeden Kaynakçı, otomobiliyle 7 metrelik üstgeçitten uçtu. Ters dönen araçta sıkışan Kaynakçı, itfaiyenin çabasıyla kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan Kaynakçı’yı ölümle burun buruna getiren trafik canavarı yakalanamadı.

Psikolog: Canavarlar annesi dövülen erkekler

Klinik psikolog, yazar Nur Yaycıoğlu, kadın sürücüleri taciz eden erkek şoförleri, ailede şiddete ve cinsel baskıya maruz kalan kişiler olarak tanımlıyor. Yaycıoğlu'nun kadın sürücü psikopatlarıyla ilgili yorumu şöyle: ‘‘Anneleri, babalarından dayak yiyen çocuklar, büyüyünce kadına saygı duymazlar. Onlar, kadını sadece dayak yerken hatırlarlar. Kadını direksiyon başında görmek, onları çıldırtır. 'Ne haddine ki araba kullanıyor' diye düşünüp saldırıya geçerler. Aslan kesilirler. Kadına saldırı nedeni bazen, seksüel saldırganlığın dışa vurumu da olabilir. Örneğin, anne babayla aynı odada yatan çocuklarda, erken uyarılma ve cinsel bozukluklar gözlenebilir. Bu kişilerde büyüyünce, cinsel bozukluklar olabilir. En bariz göstergesi, kadına saldırı şeklindedir. Her insanın, ehliyet almadan önce, mutlaka kişilik testinden geçirilmesi, eğitim alması gerekir.

Uzmanlar kaçın diyor

Demir Bükey Eğitim İletişim Koordinatörü Yener Gülünay, kadın sürücülere alabilecekleri tedbirleri şöyle sıraladı:

Sakin davranın, inatlaşmayın. Kaçmak, sorunu çözmekten kolaydır.

Hız yapmayın. Hız, paniği ve riski artırır. Kontrol zorlaşır.

Ani direksiyon hareketlerinden kaçının.Sert fren yapmayın.

Yol verin, onu önünüze alın. Kontrol açısından, bu daha kolaydır.

Çarpma ihtimaline karşı hazırlıklı olun.Düz bir çizgide seyredin.

Kademeli olarak yavaşlayın ve durun. Durduğunuz yer kalabalık olsun.

Kapıları kilitleyin. Gasp amaçlı takip olabilir.

Polise haber verin. Otomobilin plakasını, markasını, rengini bildirin.

Christina: Çıldırmış gibi üzerime geldi

Son olarak geçen hafta, Avrupa Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Christina Özarslan, psikopat bir sürücü yüzünden kaza yaptı. Florya'daki evinden Zeytinburnu istikametine giden Christina Özarslan'ın kullandığı Land Rover cip, Ataköy'de bir psikopatın sıkıştırması sonucu kontrolden çıktı. Önce bir ağaca çarpan araç, karşı yönden gelen bir otomobile çarptıktan sonra da korkulukları parçalayarak, köprüden aşağı uçtu. Beyaz renkli aracın psikopat sürücüsü ise hiçbir şey olmamış gibi, gaza basıp gitti. Aracının sağlam olması sayesinde kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Christina Özarslan, beyaz renkli otomobili ve içinden kendisine el kol hareketi yapan sürücüyü hayal meyal hatırlıyor. ‘‘Çıldırmış gibi üzerime geliyordu. Aniden direksiyonu üzerime kırınca, ben de son çare direksiyonu kırmakta buldum. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendime geldiğimde, köprünün ayaklarını gördüm. Hálá yaşıyordum. Eğer arabam sağlam olmasaydı, ölmüştüm’’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!