Kadıköy’de bikiniyle geziyordu: ‘Kitap okuma’ ÅŸartıyla serbest

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’de bikiniyle geziyordu: ‘Kitap okuma’ şartıyla serbest
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 23, 2023 07:00

İstanbul Bağdat Caddesi'nde bikiniyle gezerken gözaltına alınan manken Melisa Aydınalp, sulh ceza hâkimliğince haftada en az iki kez kütüphaneye giderek ‘ahlak ve toplum değerleri’ ile ilgili kitaplar okumak şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Manken Melisa Aydınalp’in Bağdat Caddesi'nde bikiniyle gezdiği görüntüler sosyal medyada paylaşılınca Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı gözaltı kararı verdi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen Melisa Aydınalp, savcılık ifadesinin ardından ‘hayasızca hareketler’ suçundan adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak üzere sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.

Anadolu 6. Sulh Ceza HâkimliÄŸi, Aydınalp hakkında yurtdışı çıkış yasağı ve imza atma ÅŸeklindeki adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme Melisa Aydınalp’in Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün belirleyeceÄŸi bir kütüphaneye, haftanın en az 2 günü müracaat ederek ‘ahlak ve toplumsal deÄŸerler’ ile ilgili kitaplar okumak ve okuduÄŸu kitaplara iliÅŸkin kütüphane tarafından tanzim edilecek takip çizelgesini soruÅŸturma dosyasına sunmak yükümlülüğüne tabi tutulmasına hükmetti. Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!