‘Kaçaklar’a atlı devriye

Güncelleme Tarihi:

‘Kaçaklar’a atlı devriye
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 07:00

Polisin İstanbul sokaklarında yaptığı kaçak avı tüm hızıyla sürüyor. Dronlu denetimin ardından atlı polisler de devriyeye başladı. Kaçak göçmenlere yönelik denetimlerde önceki gün 523 kişinin de yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 3 bin 535’e yükseldi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da alınan yeni karar uyarınca kaçak göçmenlerin yakalanmasına yönelik 4 Temmuz akşamı başlatılan denetimlerde polis tüm yöntemleri deniyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün havadan denetim için uçurduğu dronların ardından önceki gün Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı atlı polisler de devreye sokuldu. Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü koordinesinde, Deniz Limanı ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlükleri ile ilçe emniyet müdürlüklerinin katılımıyla kent genelinde denetimler dün de devam etti.

Â

‘Kaçaklar’a atlı devriye

İstanbul’daki kaçak göçmen avında atlı polisler de devreye girdi. Gözaltına alınan kaçak göçmenler Geri Gönderme Merkezi’ne yollanıyor.

Haberin Devamı

HAVADA, KARADA, DENÄ°ZDE...

Atlı polisler özellikle kentin sahil kesimlerinde denetimlere katıldı. İstanbul Boğazı’nda da 16 teknedeki 810 yabancı uyruklu kişinin belgeleri kontrol edildi. Kent genelindeki denetimlerde 523 kaçak göçmen yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan son gözaltılarla birlikte denetimlerin başladığı günden beri toplam 3 bin 535 kaçak göçmen yakalanmış oldu. Gözaltına alınan kaçak göçmenler sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi’ne bağlı Geri Gönderme Merkezi’ne teslim ediliyor.

SAHTE PASAPORTLARI YAPAN DA YAKALANDI

- Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri aldığı ihbar üzerine, geçen cumartesi Fatih’te 2 adresi bastı. Operasyonda Suriyeli Abdulsalam Kinan Amin Qassoum gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda da 2 bin 396 adet çeşitli ülkelere ait sahte kimlikler, 365 sahte pasaport, 202 sahte vize, 844 adet hudut kapılarına ait giriş-çıkış silikon mühürler, 16 bin 600 TL, 9 bin 590 dolar, 19 bin 975 Euro ve 11 adet giriş çıkış aşamalarında kullanılan damganın yanı sıra sahte belge hazırlamada kullanılan malzemeler ve aletler ele geçti.

‘Kaçaklar’a atlı devriye
‘Kaçaklar’a atlı devriye

Haberin Devamı

Emniyetteki sorgusunda Iraklı olduğunu söyleyen Qassoum’ın yapılan parmak izi incelemesinde Suriyeli olduğu, Türkiye’ye giriş yasağı bulunduğundan sahte Irak pasaportu kullandığı anlaşıldı.

‘Kaçaklar’a atlı devriye

500EURO’DAN BAŞLIYOR

- Qassoum’ın pasaportları 500 Euro ile 2500 Euro arasında hazırlayarak sattığı, ABD, Kanada ve Avrupa ülkelerine ait pasaportlardan daha fazla para aldığı tespit edildi. Qassoum’ın ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlamasıyla emniyetteki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

BAKMADAN GEÇME!