KABİNE TOPLANTISI başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını ne zaman açıklayacak?

Güncelleme Tarihi:

KABİNE TOPLANTISI başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını ne zaman açıklayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 15:32

Kabine Toplantısı, 6 Haziran tarihinde yoğun ilgi görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, ‘Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik.’ dedi ve Kabine Toplantısı’nda detayların açıklanacağı duyurmuştu. Peki, Kabine Toplantısı kararları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Kabine Toplantısı kararları 2022 yılında da yoğun ilgi görüyor. Yeni toplantı tarihi ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı ve toplantıda 3600 ek göstergede uygulanacak olan formülün açıklanacağını duyurmuştu. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

KABİNE TOPLANTISI BAŞLADI

Kabine Toplantısı 6 Haziran tarihinde yapılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Kabine Toplantısı'nın ardından Millete Sesleniş konuşması yapacak ve 3600 ek göstergenin tüm detaylarını açıklayacak. Açıklama saati ile ilgili bir bilgi verilmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bilindiği gibi uzunca bir süredir çalışan ve emekli memurlarımızla ilgili 3600 ek gösterge diye bilinen bir hazırlık yürütüyoruz. Nihayet bu çalışmayı tamamladık ve Meclisimizin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki Kabine toplantımızın ardından yapacağımız Millete Sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detayları ile anlatacağım. Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmakla yetinmek istiyorum.’ dedi.

Haberin Devamı

KABİNE TOPLANTISI başladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı kararlarını ne zaman açıklayacak

SON YAPILAN KABİNE TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mayıs ayında yapılan Kabine Toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki müjdeyi peş peşe duyurarak, "Yoklama kaçağı gençlerimize bedelli yolunu açıyoruz. Açık cezaevlerindeki hükümlülerin ise Covid-19 izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz" dedi. Öte yandan Erdoğan, Milli Uzay Programı kapsamında bir Türk vatandaşının uzay istasyonuna gönderilmesi sürecinin başladığını açıkladı.

"HAYAT PAHALILIĞININ İNSANLAR ÜZERİNDEKİ YÜKÜ AZALTMASINI SÜRDÜRECEĞİZ"

Küresel güvenlik ve ekonomi krizine bu gözle baktığımız için geçici sorunlar karışında paniğe kapılmıyoruz. Hedeflerimize daha hızlı yol almayı tercih ediyoruz. Bu arada 85 milyon vatandaşımızın her biri için konjönktürün getirdiği sıkıntıları karşılamak için geri adımda durmuyoruz. Asgari ücret artışı, memur ve emekli maaşlarına yapılan yüksek zamlar, destek ve sübvansiyon gibi paketler, bu yaklaşımımızın karşılığıdır. Önümüzdeki aylarda bu doğrultuda yeni adımlar atarak, hayat pahalılığının insanlar üzerindeki yükü azaltmasını sürdüreceğiz. Geçmişte ülkemizi vesayet güçleri, darbecilerle istedikleri gibi yönlendirenler, kendi içlerindeki çürümeye bakmadan hala ülkemizi yönlendirmeyi düşünüyor. Bu konuda sergilenen tavırlar, karşımızdakilerin hak, özgürlük ve ekonominin karşısındaki hususlarından değil çıkarlarının endişelerinden kaynaklanıyor.

BAKMADAN GEÇME!