KA.DER'den Akşener’e destek

Güncelleme Tarihi:

KA.DERden Akşener’e destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 01:41

MHP milletvekili Meral Akşener’in, A Haber Kanalı’nda “Bir kadına yakışmayacak kasetler” olduğuna ilişkin sözlerle hedef alınması ile ilgili Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) kınama mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Mesajda şu ifadeler yer aldı: “Kadın cinsiyetini hedef alan bu tip ifadeleri, güya siyaset malzemesi yapmak için kamuoyu önünde sarf etmek, Sayın Meral Akşener’in şahsında, kadına yönelik şiddettir. Siyaset yapan kadınlara yöneltilen bu tip söylemler, kadınların karar alma mekanizmalarında yer almalarına tahammül edemeyen, ataerkil zihniyetin alçakça tezahürleridir.”

‘LANETLİYORUZ’

“Bunu bir siyaset yapma tarzı olarak benimseyenleri, bu rezil siyaset tarzından dolayı lanetliyoruz ve siyaset kurumunu etik siyasete davet ediyoruz. Kadınların önüne konulan engellerin ortadan kaldırılması konusunda siyaset kurumunun ve toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan sivil toplumun ortak çalışma yapmasının ne kadar gerekli ve önemli olduğu bir kere daha ortaya çıkmıştır. KA.DER olarak, bütün kadınların, kadınlığı üzerinden yaşadığı her türlü şiddete karşı ve Sayın Meral Akşener’in yanında olduğumuzu belirtiriz.”

Haberin Devamı

3 isme soruşturma

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, kendisi hakkında iddialarda bulunduğu için Latif Erdoğan, Erdoğan’ın katıldığı programın sunucusu Cemil Barlas ve programın yayınlandığı kanal, A Haber’in genel yayın yönetmeni hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda “iftira”, “şantaj” ve “hakaret” suçlarının işlendiği iddia edildi. Bunun üzerine 3 isim hakkında Anadolu Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!