İzmir'de turizme 'korsan' darbesi

Güncelleme Tarihi:

İzmirde turizme korsan darbesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2014 09:51

İZMİR’de, Agora çevresindeki korsan otoparklar yüzünden turist otobüsleri tarihi ören yerine uğrayamadan yoluna devam etmek zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Kent merkezindeki en önemli tarihi yerlerden biri olan Agora’da, yanıbaşında çok katlı otopark olmasına rağmen, çevresine yapılan otomobil parkları yüzünden sıkıntı yaşanıyor. Ören yeri yolu üzerine korsan otoparkçılar tarafından yaptırılan araç parkları nedeniyle turist otobüsleri geçemiyor. Turistler, Agora’ya uğramadan transit geçmek zorunda kalıyor.

Kent içinde kültür turu düzenleyen tur şirketleri bu duruma tepki gösteriyor. En azından kruvaziyer gemilerinin limana yanaştığı gün mutlaka Agora ve çevresinde gerekli önlemlerin alınması, tur otobüslerinin ören yerine ulaşacağı yol üzerindeki korsan araç parklarının kaldırılması talep ediliyor. Kent tarihi açısından gezilebilecek en önemli müzelerinden biri olan, Kültürpark’taki Tarih ve Sanat Müzesi ile Birinci Kordon’daki Atatürk Müzesi’nin de tadilat nedeniyle kapalı olduğunu dile getiren turizmciler, çoğunluğunu yaşlılar veya çocuklu ailelerin oluşturduğu turistlerin, korsan araç parkları yüzünden uzakta inip Agora’ya yürümek istemediğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!