İzmir'de 4.2 büyüklüğünde deprem

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2023 16:04

İzmir'in Bayındır ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, kısa süreli paniğe neden oldu.

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı Acil Durum Yönetim Başkanlığı Deprem Dairesi’nin merkez üssünü İzmir'in Bayındır ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 15.55'te oldu. 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, İzmir'in yanı sıra Manisa'nın bazı ilçelerinden de hissedildi.

Kısa süreli paniğe neden olan depremde, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

İzmirde 4.2 büyüklüğünde deprem

'PANİK YAPACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL'

İzmir'in Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Bayındır ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu. Prof. Dr. Hasan Sözbilir: "Küçük Menderes Havzası'nda Bayındır ile Tire arasındaki bölgede meydana gelen bir deprem. Normal koşullarda Batı Anadolu'da sismik açıdan tehlike düzeyi en düşük havzalardan biri. Tire- Bayındır- Kiraz- Beydağ arasındaki bölge sismik tehlike kaynakları açısından risk seviyesi düşük bir bölge olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

İzmirde 4.2 büyüklüğünde deprem

Bu bölgede Kiraz fayı, Halıköy- Beydağ Fayı, Bayındır Fayı ve Tire Fayı gibi faylar bulunuyor. Fakat bu fayların kayma hızları çok düşük. Deprem üretme potansiyellerinin de düşük olduğu biliniyor. İlerleyen saatlerde depremi üreten fay ile ilgili odak mekanizma çözümleri belirlediğimizde bu depreme neden olan faya ait bilgileri kamuoyu ile paylaşacağız. Bu aşamada panik yapacak bir durum söz konusu değildir" dedi.

İzmirde 4.2 büyüklüğünde deprem

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!