6'lı masada 'ihale' tartışması: Barış Yarkadaş belgeleri açıkladı

Güncelleme Tarihi:

6lı masada ihale tartışması: Barış Yarkadaş belgeleri açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 11:23

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözleriyle başlayan CHP-İYİ Parti gerilimine eski CHP'li vekil, gazeteci Barış Yarkadaş da dahil oldu. Yarkadaş, kendisi hakkında 'İYİ Partililer ihale alıyorlar' dediği için iftira suçundan suç duyurusunda bulunan İYİ Parti'ye yanıt olarak İYİ Partili bir milletvekilinin sahibi olduğu firmanın aldığı ihaleleri açıkladı. İşte yaşananlar...

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin 'HDP'ye bakanlık verebiliriz' açıklamasında bulunmuş ve İYİ Partili isimlerden tepki görmüştü.

İYİ Parti'den Tekin'e yönelik gelen tepkiler sonrası eski CHP Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, "HDP'nin verdiği oyla kazanılan belediyelerden İYİ Partililer ihaleler aldılar" demişti. İYİ Parti'den Tekin'e yönelik gelen tepkiler sonrası eski CHP Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, "HDP'nin verdiği oyla kazanılan belediyelerden İYİ Partililer ihaleler aldılar" demişti. İYİ Parti Yarkadaş'ı iftira atmakla suçladı, konu yargıya taşındı.

YARKADAŞ İHALE BELGELERİNİ AÇIKLADI

Bunun üzerine TV 100'de yayınlanan Sağlı Sollu programına katılan Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti milletvekilinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihalelerin belgesini paylaştı. 

Haberin Devamı

Yarkadaş, "İYİ Partide Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu'na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sahibi olduğu Oğuzata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 107 milyon 29 bin tl'lik ihale almış. 2021 yılının mart ayında. Bu da belgesi. Şimdi burada iftira atan kim? İYİ Parti'nin Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bu ihaleyi alıyor ve Bedri Bey aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu'nda üye olarak çalışıyor. Yani belediyelerin kamu kurumlarının, kamu iktisadi teşekküllerinin ihalelerini, harcamalarını, yatırımlarını denetleyen bir makamda" dedi.

İYİ PARTİLİ POYRAZ'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Gürsel Tekin'in sözleri üzerine başlayan tartışmanın ardından bir açıklamada İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'dan geldi.

Katıldığı TV programında  'Seçime giderken CHP ile ittifak kurmadığınızı mı söylüyorsunuz?' sorusuna yanıt veren Poyraz, "Evet. Defalarca ifade ettiğimiz çok net bir şey var. Seçim kararı alındıktan sonra altılı masadaki altı parti seçimden sonra birlikte altı parti ittifak olabilir. İçlerinden bir kaç tanesi ittifak olabilir ya da ittifak olmayabilir." dedi.

Poyraz'ın bu açıklamaları 6'lı masanın geleceğiyle ilgili tartışmalara neden oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!