İyi halde keyfilik olmamalı

Güncelleme Tarihi:

İyi halde keyfilik olmamalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 01:01

YENİ Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesinin ardından başlayan idam cezası tartışmalarıyla ilgili “Avrupa uyum süreci içinde idamı kaldırdık. Ama Özgecan’dan sonra basit bir anket yapılsa herhalde yüzde 80 bu idamın geri gelmesini ister. Bu tartışılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Yargıtay Başkanı Cirit, kamuoyunda tepki çeken ‘iyi hal indirimleri’ ile ilgili de şunları söyledi: “TCK’nın 62’nci maddesinde takdire dayalı iyi hal indirimi var. Bunlardan birisi yargılama sürecinde göstermiş olduğu davranış. Burada bir keyfiliğin olmaması lazım. Takdir hakkı kullanırken de keyfi bir hak değildir. Yargıtay ilgili daireleri ciddi şekilde bunu takip ediyor.”

MERSİN Tarsus’ta hunharca öldürülen Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan’ın (20) katledilmesi, kendi üniversitesinde 15 bin kişi tarafından protesto edildi.

Yargı tecavüze nasıl bakıyor

ÖZGECAN’ın vahşice öldürülmesinin ardından gözler tecavüz yargılamalarına da çevrildi. Sosyal medyada İstanbul Anadolu Sulh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Sevgi Övüç’ün de paylaştığı, ‘yargının tecavüzü nasıl tanımladığı’ şeması büyük tartışma yarattı. Bu şemaya göre, mahkemeler yerleşik içtihatlar ışığında mağdur ölmediyse, alkol aldıysa, açık giyindiyse ve hamile kalmadıysa ‘tecavüz değil’ kararları veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!