İşte CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı

Güncelleme Tarihi:

İşte CHPnin yeni İstanbul İl Başkanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2010 12:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, Merkez Yönetim Kurulu toplantısında İstanbul İl Başkanlığı ile ilgili alınan kararı açıkladı. Okay MYK’nın, kurultayda Parti Meclisi üyeliğine seçilen eski İl Başkanı Gürsel Tekin’in yerine, MYK üyesi Berhan Şimşek’in İstanbul İl Başkanı olarak görevlendirilmesine karar verdiğini söyledi. Okay ayrıca Gürsel Tekin'e, Berhan Şimşek'ten boşalan MYK üyeliğinin önerileceğini belirtti.

Haberin Devamı



TEKİN: "HER ORTAKLIK BOZULUR, SUÇ ORTAKLIĞI BOZULMAZ"

Okay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK  toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda İstanbul ve Samsun il  örgütleriyle ilgili değerlendirme yapıldığını kaydetti.

İstanbul İl Başkanı görevini yürüten Gürsel Tekin ile il yönetim kurulu  üyesi iki kişinin CHP kurultayında Parti Meclisi (PM) üyesi seçildiğini, böylece  il yönetim kurulu sayısının 18'e düştüğünü hatırlatan Okay, geçen hafta cuma günü  il yönetim kurulu üyesi 8 kişinin daha CHP Genel Merkezi'ne gelerek il yönetim  kurulu üyeliğinden istifa dilekçelerini sunduklarını kaydetti. Okay, sözlerini  şöyle sürdürdü:
“Böylece İstanbul il yönetim kurulu üyesi sayısı 10'a inmiştir. Başkan  dahil 21 olan il yönetimi, üye tam sayısının salt çoğunluğunun altına düşmüş  olmakla, kurul artık toplantı ve karar yeter sayısı bulunmadığı için CHP  tüzüğünün 42. maddesi uyarınca boşalmıştır. Keza aynı şekilde Samsun il yönetimi  de istifa ederek görevi boşaltmıştır.

MYK toplantısında yapılan değerlendirmede, bu süreçte İstanbul İl  Başkanlığı için MYK üyemiz Sayın Berhan Şimşek'in görevlendirilmesine karar  verilmiştir. Şimşek'in iki görevi birlikte sürdürmesi tüzüğe aykırı olduğu için  de MYK üyeliğinde bir boşalma gerçekleşmiştir. Bu süreçte CHP Parti Meclisi yakın  bir gelecekte toplanarak bu boşluğu doldurmak üzere PM üyemiz Sayın Gürsel  Tekin'in MYK üyesi olması için Sayın Genel Başkanımız PM'ye önermede  bulunacaktır.”

Okay, Samsun ile ilgili olarak da MYK'da yeni bir değerlendirmede  yapılacağını ve atamada bulunulacağını kaydetti.

Haberin Devamı

"TSK BU ÜLKENİN KURUMUDUR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü  Hakkı Suha Okay, “Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülkenin kurumudur, mensupları bu  ülkenin evlatlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleriyle siyasi partileri bütünleştirmeye  kalkmak da yakışıksız bir üsluptur” dedi.

Toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hafta sonu Tokat ve Amasya  illerine gerçekleştirdiği yurt gezilerinin değerlendirildiğini belirten Okay,  gezilerde CHP'nin 1977 yılında yaşadığı ilgi ve sevginin tekrarlandığını  gördüklerini anlattı. Yurt gezilerinin Gaziantep ve Adıyaman illeriyle devam  edeceğini de bildiren Okay, işsizlik ve bu konuda hükümetin alacağı önlemler ile  iç meseleler ve dış politikaların toplantıda ele alındığını söyledi.

Haberin Devamı

CHP'ye son dönemde gösterilen ilginin sevindirici olduğunu da aktaran  Okay, üye kayıt patlaması olduğunu 745 bin üyesi bulunan partiye son bir aylık  sürede bu sayının yüzde 10'unun aşan bir oranda yeni üye kayıdı yapıldığını  bildirdi.

Okay, İstanbul İl Başkanlığı için MYK üyesi Berhan Şimşek'in  görevlendirilmesine, Şimşek'ten boşalan MYK üyeliği için ise Parti Meclisi (PM)  üyesi Gürsel Tekin'in önerilmesine karar verildiğini de açıklayan Okay, bir soru  üzerine Şimşek'in il başkanlığına atanması kararının MYK'nin oy birliği ile  alındığını söyledi. Tekin'in MYK üyeliğine önerilmesi için de PM'nin en kısa  sürede toplanacağını belirten Okay, görevlendirme kararın PM'ye ait olduğunu  hatırlattı.
Yaşanan sürecin kurultayın ardından Tekin'in MYK'de yer almamasıyla  başladığı ifade edilerek, “Bütün bunlar neden yaşandı?” şeklindeki soru üzerine  de Okay, “Aslında medya bunları yaşamakla ilgilendi. Çünkü medyanın temel  işlevi, CHP'nin mitingleri, coşkulu heyecanı değil, nerede parti içi sorun  olacak... Kimi zaman bunlar manşete taşınıyor” dedi.

CHP'nin parti içi sorunlarının medyanın gündemi haline geldiğini savunan  Okay, hiç bir partinin böyle bir yaklaşımla karşı karşıya kalmadığını kaydetti.
PM'nin Tekin'i MYK üyeliğine atamaması ve yeni bir tartışmanın başlaması  ihtimalinin olup olmadığının da sorulduğu Okay, yetkili kurulların Genel Başkan  Kılıçdaroğlu'nun çalışmalarında “elini rahatlatmak” adına uygun yaklaşımları  her zaman sergilediğini ve sergileyeceğini belirterek, böyle bir ihtimal  görmediğini söyledi.

Haberin Devamı

“RİSKLİ BİR KULVARA GİRİLMİŞ”

Okay, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını İsrail'in  kendi içinden çıkardığı bir komisyonun araştıracağı ifade edilerek,  değerlendirmesinin sorulması üzerine, “Yeni bir gelişme var, İran'ın Gazze'ye  iki gemi göndermesi söz konusu. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu konuda peşin  olarak angaje oldu ve bunu çok doğal ki bağımsız bir komisyon tarafından ele  alınması gerekirdi. Bağımsız bir komisyon tarafından ele alınması doğru olanıdır.  Ancak anlaşılan o ki bundan sonraki süreçte riskli bir kulvara girilmiş oluyor”  yanıtını verdi.

Demokrasi ve Özgürlük İçin Yargıçlar ve Savcılar Birliği (Demokrat Yargı)  Başkanı Osman Can'ın, Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği paketi konusunda  alacağı karara ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Okay, Anayasanın “hiç  bir kişi, kurum ve kuruluş yargı kararlarının uygulanmasını erteleyemez,  geciktiremez” şeklindeki maddesini hatırlattı.

Okay, “Bir hukuk devletindeysek herkes hukukun kurum ve kurallarını  içine sindirmek zorunda. Sayın Can'ın mantığından hareket edersek, aslında  Anayasa Mahkemesinin kararı uygulanmasın değil, daha pratik bir yol var 'Anayasa  Mahkemesini lağvedelim' desin. Bunun için yasa çıkartmaya da gerek kalmasın.  Böyle bir hukuksuzluğun savunusu olamaz” diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın “Türk Silahlı  Kuvvetlerinin artık CHP'nin arka bahçesi olmadığına” ilişkin sözleri  bulunduğunun anımsatılması üzerine Okay, şöyle devam etti:
“Bu Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok değerli mensuplarına çok büyük  haksızlıktır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu ülkenin Türkiye Cumhuriyetinin silahlı  kuvvetleridir. Hiçbir siyasi parti ile özdeşleştirip Türk Silahlı Kuvvetlerini  yıpratmaya hele hele sıfat ve konumu Başbakan Yardımcısı ise ona hiç bir şekilde  yakıştıramam. Türk Silahlı Kuvvetleri bu ülkenin kurumudur, mensupları bu ülkenin  evlatlarıdır. Türk Silahlı Kuvvetleriyle siyasi partileri bütünleştirmeye kalkmak  da yakışıksız bir üsluptur.”

Okay, bir soru üzerine Rahşan Ecevit'in DSHP'nin kapatılmasına ilişkin  açıklamasını da değerlendirdi.

Bundan sonraki süreçte Türkiye'de büyük bir birliktelik adına, partilerin  kapanarak CHP çatısı altında birleşmeleri durumunun yaşanabileceğini belirten  Okay, ancak tabanca ve sandıkta birleşmenin önemli olduğunu söyledi.

Okay, terör örgütü PKK'nın “Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye  Meclisi (KCK/TM) Yapılanması”na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında  hazırlanan iddianamede eski CHP genel Başkanı Deniz Baykal'ın adının geçmesiyle  ilgili soruyu yanıtlarken de “Önceki Genel Başkanımız sayın Baykal, konuyla  ilgili yanıtını verdi. 'Abuk, sabuk işler' dedi. Sayın Baykal'ın düşüncelerini  tekrar ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

BERHAN ŞİMŞEK KİMDİR

1957 yılında Bayburt’ta doğan Berhan Şimşek, ilk öğrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Aksam Lisesi’nde tamamladı. Şimşek, halen Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde okuyor.

25 yıldır sinema oyunculuğu yapan Berhan Şimşek, Hosçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynadı. Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu”ödüllerinin layık görüldü.

78’liler Vakfi ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği Kurucusu ve 68’liler Vakfı Üyesi olan Berhan Şimşek,1997 yılında Günaydın Gazetesi’nde köse yazarlığı, 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi 10. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilerek beş dönem Parti Meclisi Üyeliği yaptı.

Haberin Devamı

2002 Genel Seçimlerinde de İstanbul Milletvekilliği yapan Şimşek, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeliği, Türkiye- Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Baskanlığı yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!