İstanbul'u dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Bu çukur ne zaman kapatılacak?

TOZKOPARAN

Bir okurumuzun başına geleni kendi kaleminden aktarıyoruz: ‘‘E-5'in cevizlibağ kesiminden Tozkoparan'a dönen yoldan evime giderken; belediyenin yolu enine kazıp hiçbir işaret koymaması sonucu arabamın ön iki lastiği patladı. Lastikleri değiştirirken farkettim ki son yarım saat içinde yirmi kadar araç da benimkiyle aynı akıbete uğramış. Sabah işime gidenken, çukurun bir kısmı doldurulmuş, diğer kısmı 'yine uyarısız' açıkta duruyordu. Milli servet gidiyor, vatandaşın canı yanıyor. Çukur etrafına bir işaret koymak bu kadar mı zor? Yoksa insan hayatı bu kadar mı değersiz?...’’ Yönetenlerin dikkatine...

Ölüm tüneli

LEVENT

Anadolu yakasından, Avrupa yakasına geçerken Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü kullananlar hergün ölümle burun buruna geliyor. Çünkü Levent-Sarıyer sapağından sonra girilen tünel on günden beri zifiri karanlık.

Her gün TEM otoyolunu kullanan bir okuyucumuz başından geçeni aktardı: ‘‘Pazartesi günü ortalama 130 kilometre hızla tünele giriş yaptık. Otomobil farları bile tüneli aydınlatmaya yetmiyordu.

Tünelin ortalarına doğru çıkışta kaza olduğunu ve trafiğin durduğunu farkettik. Onlarca araba birbirine çarpmadan durmak için ani fren yapmak zorunda kaldı. Hergün zincirleme kazadan kılpayı kurtuluyoruz.’’ Yönetenlerin dikkatine...

‘‘Dereyi kurtarın’’

KEMERBURGAZ

Bize Kemerburgaz'dan ulaşan bir okurumuz buraya kurulan bir çöp fabrikasından sözediyor. ‘‘Göktürk köyünde bir deremiz var. Buraya yeni kurulan atık fabrikası bakterilerle dolu, pis ve simsiyah suyunu dereye akıtıyor. Atıklar arasında kurban kalıntıları, hastane çöpleri bile var. Meyva ağaçlarımız sarardı, hayvanlar bu dereden su içiyor. Bu sorunumuza ilgililerin bir çözüm bulmasını istiyoruz.’’

‘‘Tecrit edilmiş hissediyoruz’’

HALKALI

Toplu konutlardan aldığımız bir faks önemli bir ulaşım sorununu dile getiriyor: ‘‘Burası İkitelli, Sefaköy ve Bağcılar üçgenindeki yegane şehircilik örneği. Yeşil alanlarımız, oyun parklarımız var. Ama burada oturan insanların arabaları yoksa şehre inmek için saat başı geçen belediye otobüslerine mahkumlar. Oysa İkitelli Başak Konutları'nda, ki burası çok yeni kurulmuş bir bölge, belediye otobüslerine ek olarak dolmuşlar da çalışıyor. bu çevrede oturan insanların hayatlarını ne zaman kolaylaştıracaklar?’

Bir düzeltme

18 Mayıs Salı günü, 'Bu Olayın Takipçisiyiz' bölümümüzde yayınladığımız 'Göz hakkımız çiğneniyor' başlıklı yazımızda, bir yanlışlık sonucu Basın Müzesi'nin adı geçmiştir. Basın Müzesi Çemberlitaş'ta olup, kastedilen binayla alakası yoktur. Düzeltir, özür dileriz.

‘İşine gelmeyen tabelayla oynuyor’

ÇİFTEHAVUZLAR

Çiftehavuzlar, Yeşibahar Sokak'ta 45 yıldır oturduğunu ifade eden bir okurumuz, sokaklarında yaşanan bir trafik sorununu dile getirmiş: Dört ay önce Yeşilbahar Sokak tek yönlü olarak düzenlenmiş. Bu yol, Bağdat Caddesi'nden yukarı doğru tek yön; bu yola paralel Tepegöz Sokak da Bağdat Caddesi'ne doğru tek yönlü duruma getirilmiş. Okurumuz, ‘‘Kadıköy Belediyesi'nin bu düzenlemesiyşle herşey çok güzel oldu. Ancak bir ay geçmeden bu sokaklarda bulunan taksi duraklarının ve servus minibüslerinin işine gelmediğinden olsa gerek,trafik tabelalarınını uygun biçimde değiştirdiler,’’ diye yazmış. Okurumuz, bir trafik keşmekeşi yaşandığını ve defalarca belediyeye bildirmesine karşın bir sonuç alınamadığını söylüyor.

Her pazartesi pis kokuyor

FLORYA

Florya, Mektep Sokak'tan e-mail gönderen bir okurumuz, sokaklarındaki kanalizasyon sorunundan söz ediyor. Havacılar Sitesi olarak bilinen ve 4-5 bloktan oluşan sitenin kanalizasyon sistemindeki bir sorun yüzünden sokak sakinlrinin çok rahatsız olduklarını bildiren okurumuz, sitelerinin lağım çukurundan pazartesi günleri motorla çekim yapılıp ana yoldan geçen kanalizasyona verilmekteymiş. Bu da sokaktaki tüm evlerde pis koku yaratıyormuş. ‘‘Pazartesi günleri sokağımızdaki evlerde kokudan ötürü duramıyoruz’’, diyen okurumuz yaptıkları başvuruların sonuçsuz kaldığını belirtiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

ALKIŞLAR

Bravo çocuklar

KADIKÖY

Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 75. Yılı dolayısıyla düzenlediği ilköğretim okulları ve liseler arası kompozisyon, resim ve karikatür yarışmaları sonuçlanarak kazananlara ödülleri verildi. Aile Danışma Merkezi ile Eğitim-Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği yarışmaya toplam 137 öğrenci katıldı.

Yarışmada kompozisyon dalında liselerde Deniz Sezer, Burçak Parlakkaya, Çişel Onat, Didem Zümrütkaya ve Işık Yener ödüle layık görülürken, ilköğretimde ise Okay Soydan, Eylül Beşe, Yasemin Uç, Memduh Ak, Vahide Melek Tiftik, Melis Düşoğlu ve Mahperi Öncel ödül aldı.

Karikatür dalında ise ilköğretimden Sarp Serter, Ege Avunç, Sami Hakim ve Sinan Türünz ile liseden Pınar Özdemir ve Hili İmano ödüle layık görüldü.

Resim dalında da ilköğretimden Berat Akdemir, Işıl Helvacı, Gürsel Yılgın; liseden Güliz Baydemir, Denizhan Sidar, Bahar Gözkün ve ilköğretimden Peri Avunç, Çiğdem Sergüven, Ezgi Yılmaz, Halil İbrahimve Yüksel Gün ödül aldılar.

Alo Çevre Sağlığı

‘‘Çevre sağlığının korunması ve geliştirilmesi, halkın istek ve dilekleri için...’’ Böyle güzel sözlerle başlıyor Bahçelievler Belediyesi'nden bize geçilen faks. Başkan yardımcısı Vefa Küçükali sokak ve caddelerin tertemiz olması için vatandaşların yeni kurdukları çevre sağlığı hattını mutlaka aramalarını istiyor. Numarası 552 77 47. Bu iyi niyetli çalışma için Bahçelievler Belediyesi'ne kutluyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!