İstanbul'da sis kaosu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda sis kaosu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2014 07:02

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sis son 24 saatte hayatı felç etti. Boğaz Köprüsü görünmez hale geldi, trafikte sis lambaları kullanıldı. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar iptal edilirken Atatürk Havalimanı'ndaki uçuşlar aksadı. Şehir hatları vapur seferleri iptal edildi. Hal böyle olunca İstanbullu Marmaray’a yüklendi, duraklar doldu taştı, kuyruklar dışarıya kadar uzadı. Marmaray'ı kullanmak isteyen İstanbullular Sirkeci istasyonunda beklemek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

İstanbul'da dün aksam saatlerinde etkisini gösteren sis, gece saatlerinde yoğunlaştı ve sabah saatlerinde de sürdü. İstanbul’un bazı bölgelerinde etkili olan sisli hava, trafikte sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Trafikte ilerlemekte zor anlar yaşayan sürücüler, araçların sis lambalarını ve dörtlülerini yakarak ilerledi.

VALİ MUTLU'DAN SİS TWEETİ

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, kentte etkili olan sis ile ilgili Twitter hesabından açıklamada bulundu. Mutlu, "İstanbul'da etkili sis nedeniyle deniz trafiğinde ve hava alanlarında ulaşım aksadı. Sisli hava yarın öğlene kadar etkili olacak." dedi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 50 METRENİN ALTINA DÜŞTÜ

Boğaziçi Köprüsü, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii, Tekstilkent’teki çok katlı ikiz kule, sis yoğunluğu nedeniyle adeta görünmez hale geldi. Her iki boğaz köprüsü civarında ve kıyı bölgelerde etkili olan sis nedeniyle zaman zaman görüş mesafesi 50 metrenin altına düştü.

Haberin Devamı

VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Sabah erken saatlerde İBB'ye bağlı şehir hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi. Sadece Üsküdar - Beşiktaş seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyordu. Saat 08:35 itibariyle şehir hatları vapur seferleri yapılmaya başlandı. Ancak daha sonra Boğaz'da tüm şehir hatları vapur seferleri iptal edildi.

İstanbulda sis kaosu
Vapur seferleri durunca, Marmaray'da yoğunluk arttı

BURSA-BANDIRMA-YALOVA SEFERLERİ DE İPTAL

Tümü iptal edilen Şehir Hatları vapur seferlerinin haricinde Sirkeci Harem Hattı araba vapuru seferleri – iç hat Deniz Otobüsü seferleri ile aşağıdaki seferler de yapılamadı.

SİS HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ

İstanbul'daki yoğun sis hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Sis nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar durduruldu. Görüş mesafesinin 200 metre altına düşmesinden dolayı Pegasus Havayolları'nın İzmir, Trabzon, Ankara, Antalya, Samsun, Tiflis, Tahran, Beyrut, Omsk, Tel-Aviv ve Ercan, Anadolujet'in Adana, THY'nin Ankara ve Air Manas'ın Bişkek'den gelen uçakları Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemedi. Uçaklar başka havalimanlarına yönlendirildi.

Haberin Devamı

ATATÜRK HAVALİMANI DA ETKİLENDİ

İstanbulda sis kaosu

Sis, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı ve çevresinde de etkili olmaya başladı. Sis,Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı durumunda olan Atatürk Havalimanı'ndaki uçuş trafiğini olumsuz olarak etkiliyor. Havadaki trafik yüzünden yakıt kritiğine giren uçaklar Atatürk Havalimanı'na inmek için emergency (acil) iniş istiyor. Sis, Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesini 200 metreye kadar indirirken karşı meydanlardan Atatürk Havalimanı'na uçmak isteyen uçakların kalkış müsadesi de kademeli olarak veriliyor. Akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'na inmesi beklenen 12 uçak başta Sabiha Gökçen Havalimanı olmak üzere farklı meydanlara yönlendirildi. Sisin etkili olmasıyla birlikte uçuşlarda gecikmeler yaşanıyor. Atatürk Havalimanı'nda ayrıca rüzgar yüzünden yapılan pist değişikliği de gecikmeleri artırıyor. Atatürk Havalimanı'nın adeta sis yüzünden görünmez hale gelmesi ilginç görüntüler oluştururken, uçaklar ve kule sis içinde kaldı.

Haberin Devamı

VAPURLAR İPTAL EDİLDİ

Saatler 17:30'u gösterdiğinde sis krizi daha da büyüdü. Şehir hatları vapur seferlerinin tümü iptal edildi. İş çıkış saati olduğu için trafikte yoğunluk arttı. İstanbullular Marmaray'a akın etti, duraklar doldu taştı, kuyruklar dışarıya kadar uzadı.


MARMARAY'DA UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Tüm deniz ulaşımının sis nedeniyle durmasının ardından vatandaşlar Marmaray'a akın etti. Büyük yoğunluk yaşanan Marmaray girişlerinde görevliler izdihamı önlemek amacıyla yolcuları kontrollü olarak içeri aldı. İstasyon önlerinde uzun kuyruklar oluşurken yloğunluk saat 20.30'dan sonra yerini normal seyrine bıraktı.

İstanbulda sis kaosu

Fotoğraf: Fırat Atıcı

Haberin Devamı

ARABALI VAPUR İPTAL

Kocaeli'nde etkili olan yoğun sis nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin deniz otobüsü ve vapur seferleri ile Gebze Eskihisar-Yalova Topçular arasındaki feribot seferleri durduruldu.

İzmit'te bugün zaman zaman etkisini gösteren yoğun sis öğleden sonra etkisini arttırdı. İzmit Körfezi'nde görüş uzaklığı yaklaşık 30 metrenin altına düştü. Yoğun sis nedeniyle İzmit Körfezi'nin doğusunda Körfez İlçesi'nden itibaren Kartepe İlçesine kadar sis etkili oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit Körfezi'nde yolcu taşımacılığı yapan deniz otobüsü ve vapur seferlerinin de saat 11.00'dan sonra durmasına neden oldu.

ESKİHİSAR'DA GÖRÜŞ 10 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasında sefer yapan 11 feribot yoğun sis nedeniyle saat 15.30'dan sonra seferleri durduruldu. Görüş mesafesi Gebze Eskihisar bölgesinde yaklaşık 10 metreye kadar düştü. Saat 18.30 itibariyle Eskihisar iskelesinden itibaren yaklaşık 1.5 kilometrelik kuyruk oluştu. Sisin dağılması halinde seferlerin yeniden başlatılacağı belirtildi.

ÇORLU'DA UÇAK SEFERLERİ SİS NEDENİYLE İPTAL EDİLDİ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde akşam saatlerinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düşünce, AnadoluJet'in PK 7182 sefer sayılı saat 18.55 Ankara-Çorlu ve saat 21.15'te yapılması planlanan Çorlu-Ankara uçak seferleri iptal edildi.Meteoroloji yetkilileri sisin gece boyunca etkili olacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!