İstanbul'da iftar bu akşam saat kaçta? İl il iftar ve sahur vakitleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda iftar bu akşam saat kaçta İl il iftar ve sahur vakitleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 15:07

Ramazan ayının 27. günü idrak edilen Kadir Gecesi'nde oruç tutan vatandaşlar, bugün iftarın saat kaçta olduğunu merak etmeye başladı. Akşam saatlerinin yaklaşmasıyla birlikte aramalarına hız veren vatandaşlar, 10 Haziran iftar saatini ve akşam ezanının saat kaçta okunacağını sorguluyor. Peki, iftar saat kaçta? İstanbul'da iftara ne kadar kaldı? İşte, il il iftar saatleri...

Haberin Devamı

Ramazan ayının bitmesine çok az bir süre kala oruç tutan vatandaşlarımız iftar saatlerini merak ediyorlar. İstanbul iftar saatleri internette en çok aranan konular arasında yer alıyor. İşte İstanbul iftar saatleri ve il il iftar vakitleri

İL İL İFTAR SAATLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

İL İL SAHUR SAATLERİ


2018 Ramazan imsakiyesinde bulunduğunuz ildeki sahur saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki linke tıklayıp ardından bulunduğunuz şehri seçin. Son olarak karşınıza gelen sayfadan "İmsak" bölümüne bakarak sahur saatinizi öğrenin.

SAHUR SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SICAK HAVALARDA ORUÇ TUTARKEN BUNLARA DİKKAT

Su, yaşamamız için elzemdir. Vücuttaki su oranın yeterli düzeyde tutulması, hayati önem taşıdığından vücuttan kaybolan miktarda suyun alınması gerekir. Günde ortalama en az 2- 2,5 litre su içmeye, ayran, taze sıkılmış sebze ve meyve suyu, soda gibi içecekler tüketmeye özen gösterilmeli. Yeterli ve dengeli beslenmenin Ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde mümkünse üç öğün tamamlanmalı, özellikle sahur öğünü atlanmamalıdır.

Haberin Devamı

Sahura kalkılmaması ya da sahurda sadece su içilmesi yeterli olmayacaktır. Böyle bir durumda açlık süresinin 16-17 saatten 20 saate çıktığını, bunun da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olacaktır..

Sıcağın bedenimiz üstündeki olumsuz etkileri malum. Ancak bu olumsuz etkileri biraz da bizlerin yanlış beslenme alışkanlıkları ve yanlış baharat tüketimi arttırıyor. Oysa serinleten ve sıcağın etkilerini dengeleyen, rahatlatan, ferahlık veren çok sayıda doğal bitki ve baharatlar da var. Bu doğal maddeler serinletir, ferahlatır. Bu sıcaklarda susuzluk hissini azaltarak daha rahat bir gün geçirmenize ve daha az susayarak rahat oruç tutmanıza yardımcı olur. İşte bu yaz sıcaklarında mutfağınızdan eksik etmemeniz gereken serinleticiler...

- Dereotu: Tıpkı nane gibi rahatlatıp serinletir ve susuzluk hissinin azalmasına yardımcı olan doğal bir taze baharattır.

Haberin Devamı

- Nane (taze-kuru): Kurusu, tazesi, yağı, hepsi serinletici, ferahlatıcı ve çarpıntıları giderici etki gösterir. Nane yağını bir damla serin içeceklere koyabilirsiniz. Taze naneyi salatalara ve içeceklere katabilirsiniz. Kuru naneyi de gidebilecek bütün yemeklere bolca koyabilirsiniz.

- Kişniş: Ülkemizde henüz yeterince yaygınlaşmamış ama çok şifalı bir baharattır. Taze kişniş görüntüsü biraz maydanoza benzer. Serinletici, enerji veren etki gösterir. Kişniş şekeri de bir tatlı kaşığı kadar yendiğinde serinletici etki verir.

- Zerdeçal: Zerdeçal özellikle karaciğerin ateş elementinden zarar görmesini engeller. Vücuttaki bütün yangısal olayların gerilemesine yardımcı olur, serinletir.

Haberin Devamı

- Kabak-salatalık-acur: Kabak familyası susuzluğu giderici ve serinletici etkiye sahiptir. Fazla tuz katarak yerseniz bu etki azalmış olur.

- Kavun-karpuz: Karaciğerden toksin atan, serinleten, yazın enerji veren meyvelerdendir.

- Limon: Limon müthiş antioksidan, kansere karşı koruyucu C vitamini deposudur. Limonun bazen içteki beyaz kabuklarını da yiyerek tüketin. 

BAKMADAN GEÇME!