İstanbul’da fetret bitecek

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da fetret bitecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2024 07:00

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle AK Parti’nin İstanbul’un 39 ilçesindeki belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “31 Mart’ta İstanbul’un 5 yıllık fetret devri son bulacak. Yeniden şahlanış dönemi başlayacak” dedi ve özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

ÇÖP-ÇUKUR-ÇAMUR: “1994 yılında milletimizin huzurunda karşımızda altyapısı çökmüş, özellikle üstyapısı perişan, insanı hiçe sayılan bir şehir vardı. Çöp, çukur, çamur, İstanbul buydu. Bahanelerin arkasına saklanmak yerine İstanbullu’nun derdine derman, yaralarına merhem olmaya odaklandık. Karşılaştığımız tüm engellere rağmen hamdolsun kısa sürede İstanbul’un temel sorunlarının hemen hepsini hal yoluna koyduk. Ancak yapmak zor, yıkmak çok kolaydır. Maalesef son 5 yılda İstanbul yeniden o eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Tüm dünyanın gözbebeği olan bu güzel şehir, 5 yıl gibi çok kısa sürede, neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı.

YENİDEN ŞAHLANACAK: Bunların tek derdi İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, kendi bireysel ajandaları, kendi siyasi kariyerleri için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’un büyükşehir hizmetleri konusundaki hasreti sona erecek. İnşallah 31 Mart’ta İstanbul’un 5 yıllık fetret devri son bulacak, yeniden şahlanış dönemi başlayacak.

Haberin Devamı

BEDELİNİ BİN YILDIR ÖDÜYORUZ: Biz İstanbul başta olmak üzere dünyanın ve bölgesinin en kıymetli, en stratejik coğrafyalarından birini kendisine vatan eylemiş bir milletiz. Rabbimizin bize lütfu olarak ecdadın kanı ve canı pahasına bize emanet ettikleri bu topraklar üzerinde yaşamanın elbette bir bedeli var. Milletçe bu bedeli bin yıldır her gün ödedik, ödüyoruz. Bugün de gerek dışarıda gerek içeride maruz kaldığımız saldırıların, önümüze kurulan tuzakların, ayağımıza takılan çelmelerin sebebi yine aynıdır. Maksat bu milleti yıldırmak, bu devleti zayıflatmak, bu ülkeyi üzerinde her türlü ameliyatın yapılabileceği kıvama getirmektir. Dikkat ederseniz, uzunca bir süredir Türkiye hedef ülkedir. Asırlarca sürdürdükleri sömürge düzeninden elde ettikleri kazancı tehlikede görenlerin hedefinde Türkiye vardır. Emperyalist emellerle kurdukları ve sadece kendi güvenliklerine hizmet eden düzeni korumak isteyenler hedeflerine erişmek için Türkiye hedefimizi engellemeye çalışıyorlar. Mazlumlar adına yükselen sesimizin uyandırdığı zihinlerden ve gönüllerden korkanların hedefinde Türkiye vardır. Kendi toplumlarını envai çeşit sinsi yöntemle baskı altında tutarak sürdürdükleri iktidarlarını tehlikede görenlerin hedefinde Türkiye var.

Haberin Devamı

İÇERİDE ORTAKLARI VAR: Ülkemizi hedef alanlar içeride kendilerine ortaklar buluyor. Güney sınırlarımız boyunca bir teröristan kurarak bizi tecrit etmek isteyenlerin en önemli aracı bölücü terör örgütüdür. Bu örgütün ülke içindeki siyasi veya sivil görünümlü uzantıları da aynı amaca hizmet ediyor. Asıl üzüntü verici taraf, ülkemizin ikinci büyük partisi durumundaki CHP’nin bu kirli oyunda kendisine biçilen role razı olmasıdır.”

BAYKAL VE KILIÇDAROĞLU’NA ÖVGÜ

“Maalesef CHP yönetiminde giderek düşen bir seviye var. Bizim dönemimizde bu partide tam iki kez genel başkan değişti ama siyasi kalite ve kalibre noktasında her seferinde gelen gideni arattı. Rahmetli Deniz Baykal’la pek çok konuda anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdim. Bay Kemal’le çok kavgamız oldu ama onun da kendine göre bir tarzı, üslubu ve misyonu vardı. CHP’nin mevcut genel başkanı Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı. Geçmişte SHP, bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclis’e ilk kez taşımanın vebaliyle tarihe gömülüp gitti. Esasen, CHP uzunca bir süredir bölücü bir örgütün güdümündeki partiyle el altından zaten işbirliği yapıyordu ancak hiç değilse bu işbirliğinden mahcubiyet duyuyorlar, pazarlıkları gizli saklı tutmaya çalışıyorlardı. Özgür Efendi’nin CHP’si ise bölücü örgütün aparatlığına devam eden, dolayısıyla siyasi meşruiyeti tartışmalı DEM Parti ile adeta bütünleşmiş durumdadır. Koltuğunu muhtaç olduğu birilerinin siyasi ihtirasına zemin hazırlamak için yapılan bu işbirliği her iki parti de kendi ayaklarına birer utanç prangası vurmaktadır.”

İstanbul’da fetret bitecek


Haberin Devamı

İŞTE İSTANBUL’UN ADAYLARI
3 İLÇE DIŞINDA BAŞKANLARLA YOLA DEVAM

AK PARTİ, biri MHP’de olmak üzere Cumhur İttifakı’nın toplam 25 mevcut ilçe belediye başkanlarından üçü dışındakilerle “Yola devam” dedi. Sultanbeyli, Bayrampaşa ve Arnavutköy’deki mevcut başkanlar aday gösterilmedi.

Adalar: Uğur Sinan Şen

Arnavutköy: Mustafa Candaroğlu

Ataşehir: Mustafa Naim Yağcı

Avcılar: Abdullah Küçükoğlu

Bağcılar: Abdullah Özdemir

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Ali Talip Özdemir

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: İlknur Kovaç Bayraktar

Beşiktaş: Serkan Toper (MHP)

Beykoz: Murat Aydın

Beylikdüzü: Mustafa Günaydın

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Recep Erol

Çatalca: Mesut Üner

Haberin Devamı

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: Mehmet Tevfik Göksu

Esenyurt: Hamit Öncü

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Mehmet Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Veli Arslan

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Kartal: Hüseyin Karakaya

Küçükçekmece: Aziz Yeniay

Maltepe: Kadem Ekşi

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Dövücü

Sarıyer: Hüseyin Coşkun

Silivri: Volkan Yılmaz (MHP)

Sultanbeyli: Ali Tombaş

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Şişli: Gökhan Yüksel

Tuzla: Şadi Yazıcı

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

NOTLAR 

KAPSÜLÜN KENETLENME ANI CANLI GÖSTERİLDİ: Partililer sabah saatlerinden itibaren aday tanıtım toplantısının yapılacağı Haliç Kongre Merkezi’ni doldurdu. Salonda, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’yı taşıyan kapsülün uzay istasyonuna kenetlenme anı canlı olarak ekranlara yansıtıldı.

Haberin Devamı

İSTANBUL BİZİMDİR BİZİM KALACAK: Salon “Sadece İstanbul”, “Yeniden İstanbul” ve “Yeniden AK Parti” sloganlarının yazılı olduğu pankartlarla süslenirken, sık sık “İstanbul bizimdir bizim kalacak” sloganları atıldı.

İstanbul’da fetret bitecek


YENİ SEÇİM ŞARKILARI: “Hep İleri” başta olmak üzere AK Parti’nin yeni seçim şarkıları çalındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce kürsüye AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum çıktı, birer konuşma yaptılar. Kurum kürsüye çıkınca uzun süre “Yeniden İstanbul” şarkısı eşliğinde salondakilere alkışla tempo tutturdu. Kurum’un sözleri sık sık “İstanbul seninle gurur duyuyor” sözleriyle kesildi.

KONUŞMALARDAKİ 1994 VURGUSU: Murat Kurum konuşmasında, yol arkadaşlığı yapacağı adaylara başarılar dileyip İstanbul’da Erdoğan’ın belediye başkanlığı yaptığı 1994 dönemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sahneye, “İstanbul’un efsane belediye başkanı” diyerek çağırıldı.

ERDOĞAN’IN KALESİ YİNE TÜRKMEN’E EMANET

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikamet ettiği ve kalesi olarak bilinen Üsküdar’da, adı daha önce İBB Başkanlığı için geçen mevcut Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yeniden gösterildi. Türkmen, 3. kez aday gösterilmesinin sevincini salonda eşi Zühre, oğlu Yusuf ve küçük kızı Sare ile paylaştı. O anı özçekim yaparak ölümsüzleştirdi.

KÜÇÜKÇEKMECE’YE AZİZ YENİAY

Aziz Yeniay da bir dönem görev yaptığı Küçükçekmece Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi.

BAYRAMPAŞA’DA KADIN ADAY SÜRPRİZİ

İstanbul’da AK Partili belediye başkanları arasında tek kadın Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Dövücü’ydü. Sancaktepe’de Dövücü’yle devam kararı alındı. Ancak sürpriz isim Bayrampaşa’dan çıktı. Mevcut Belediye Başkanı Atilla Aydıner’in yerine İlknur Kovaç Bayraktar aday gösterildi. Avukat olan ve Makedonya Üsküp’ten göç eden bir aileye mensup olan İlknur Kovaç Bayraktar, çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı Bayrampaşa’da başkan seçilirse, ilçe tarihindeki ilk kadın belediye başkanı da olacak.

ANAP’IN EFSANE BAŞKANIYDI

Adaylar arasında en göze çarpan isim, daha önce de yıllarca ANAP döneminde Bakırköy Belediye Başkanlığı görevi yapan Ali Talip Özdemir oldu.

İKİ BELEDİYEYE MHP’Lİ ADAY

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Silivri ve Beşiktaş için MHP’li adaylar açıkladı. Cumhur İttifakı’nın Silivri’de desteklediği MHP’li Volkan Yılmaz geçtiğimiz seçimlerde belediye başkanlığını CHP’den devralmıştı. 31 Mart seçimlerinde bir kez daha Silivri’den aday gösterildi. Bir diğer MHP’li isim ise Beşiktaş’ta aday olan avukat Serkan Toper oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!