İşsiz 4 kadın, vakıf desteğiyle temizlik şirketi kurdu

Güncelleme Tarihi:

İşsiz 4 kadın, vakıf desteğiyle temizlik şirketi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2007 15:43

KARS’ta, işsiz ve sosyal güvencesi olmayan 4 evli kadın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) desteğiyle Sihirli Eller Temizlik Ajansı kurdu.

Haberin Devamı

Ev, işyeri ile elbise temizliği, çamaşır ve ütü yapacak olan kadınlara ait işyerinin açılışına katılan Vali Mehmet Ufuk Erden, “Amaç, balık vermek değil balık tutmayı öğretmektir” dedi.  Eşleri işçi, pazarlamacı, şoför ve ayakkabıcı olan ve kendilerinin sosyal bir güvencesi olmayan 4 kadın, SYDV’ye iş başvurusunda bulundu. Birer çocuklu ev kadınları Hatice Demir (21), Hicret Esra Alagöz (23), Gül Aslan (27) ve Handan Alkan'ın (34) durumunu değerlendiren Vakıf, kadınlara temizlik şirketi kurma önerisinde bulundu. Öneriyi kabul eden girişimci kadınlara Vakıf tarafından 1 yıl geri ödemesiz, 3 yıl içinde 3 eşit taksitle ve faizsiz olarak 11 bin YTL kredi verildi. Vakıftan parayı alan kadınlar, İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir işyerini, sahibi Ali Yoldaş’tan aylık 800 YTL yerine ilk yıl için 400 YTL’ye kiraladı. Bir hafta içerisinde işyerini kuran, çamaşır ve kurutma makinaları ile ütü alan kadınlar, hazırladıkları ücret tarifelerini de sokak ve mahalleri gezerek vatandaşlara dağıttı.

Haberin Devamı

HİBE DEĞİL, BORÇ

Girişimci 4 kadının kurduğu eski Devlet Hastanesi karşısında bulunan Sihirli Eller Temizlik Ajansı’nın açılışına, Vali Mehmet Ufuk Erden ile eşi Fatma Yeşim Erden, Belediye Başkanı AKP’li Naif Alibeyoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Arif Baysal, Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş ile kadınlar katıldı. Vali Yardımcısı Doğan Demirdaş, “11 bin YTL’yi hanımefendilere borç olarak verdik. Bu bir hibe değildir” dedi.
Daha sonra konuşan Vali Mehmet Ufuk Erden de Kars'ın, kadın ve kız çocuklarının Haklarının Geliştirilmesi ve Korunması’yla ilgili ortak proğramda yer alan 6 ilden biri olduğunu belirtti. Vali Erden, “Elbette kadınlarımız sosyal ve ekonomik anlamda toplumun önemli bireyleri olarak ayaklarının üzerinde durmalı. Bu işyeriyle Vakıf olarak bayanlara yardımcı olduk. Kadınlar onurlu bir çalışmayla, emek ve alınteri dökerek kazanacaklardır. Başkalarına da örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

KADINLARA İŞ DE VERECEKLER

Vali Mehmet Ufuk Erden’in eşi Fatma Yeşim Erden kurdelayı keserek, Temizlik Ajansı’nın açılışını yaptı. Ajansın açılış törenine çocuklarıyla birlikte katılan ortaklardan Hicret Esra Alagözş, “Muhasebecilik, sekreterlik yaptım, eczacı kalfası olarak çalıştım. Şimdi kendi işyerimizi açtık. Kendi ayaklarımız üzerinde durmaya çalışacağız. Hayırlı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ajans ortaklarından Hatice Demir de çok mutlu olduğunu belirterek, temizlik işi yapacak olan kadınlara da iş vereceklerini söyledi. Demir, “Bizim gibi olan kadınlara da yardımcı olacağız. Bir çok kadın bu vesileyle iş sahibi olacak” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!