İşler: Şu anda Twitter kullanmıyorum

Güncelleme Tarihi:

İşler: Şu anda Twitter kullanmıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 13:43

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Twitter yasağı konusunda ''Twitter geri adım atmak durumunda ve mahkeme kararlarını uygulamak durumundadır. Bundan da dönüş olmayacağı kanaatindeyim'' dedi. Kendisinin şu an Twitter kullanıp kullanılmadığı sorulunca da İşler'in yanıtı, ''Hayır, ben kullanmadım çünkü kullanmamın da çok uygun olacağını düşünmüyorum. Başka yollardan girildiğini biliyorum ama ben o yollara tevessül etmedim'' şeklinde oldu. Yasağın ilk günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Twitter'dan 'sosyal platformlar tümden kapatılamaz' uyarısı yapmıştı. Hatta Başbakan Yardımcısı Arınç da Manisa'ya yapacağını seçim gezisini yine yasak olmasına rağmen Twitter'dan duyurmuştu.

Haberin Devamı

AK Parti'nin Gölbaşı'ndaki seçim çalışmalarına katılan ve esnafı ziyaret eden İşler, ziyaret öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Twitter'a erişim engeli üzerine değerlendirmelerinin sorulduğu İşler, Twitter'in milyonlarca abonesi bulunduğu Türkiye'de mutlaka bir ofis açması ve kendisine yönelik eleştirilere cevap vermesi, mahkeme kararlarını uygulaması gerektiği cevabını verdi.

İşler, "Gerçek hayatta yasak olan her şeyin sanal alemde de yasak olması lazım" diyerek, kişilik haklarının ve özel hayatın ihlali söz konusu olduğunda gerekli adımların atılması gerektiğini bildirdi.

İktidara geldiklerinden beri interneti yaygınlaştırdıklarına işaret eden İşler, "Bizim internetle ilgili bir alıp veremediğimiz söz konusu değil ama insanlarımızın kişilik hakları ihlal edildiği zaman, sistematik şekilde saldırılar yapıldığı zaman, benim de şahsen açıp baktığım zaman, akıl almaz iftiralar, karalamalar var, bize atılan twitlerde de görüyorum bunu. Bunun hesabını biz sormayacak mıyız? Siz bunu yazılı basında yaptığınız zaman suç oluyor, görsel medyada yaptığınızı zaman suç oluyor, 'E sanal alemde ben istediğimiz söylerim, istediğim hakareti yaparım' Böyle bir şey söz konusu olamaz" görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

''TWITTER GERİ ADIM ATMAK DURUMUNDA''

İşler, Twitter'ın mahkeme kararı olmadan dahi birçok ülkede şikayetleri dikkate aldığına dikkati çekerek, "Kimse bir üçüncü dünya ülkesi muamelesi yapamaz Türkiye'ye. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. Twitter geri adım atmak durumunda ve mahkeme kararlarını uygulamak durumundadır. Bundan da dönüş olmayacağı kanaatindeyim. Bunları yaptığı taktirde de normal eski haline elbette ki dönecek ve Twitter'dan da herkes Türkiye'de de yararlanacak" diye konuştu.

''O YOLLARA TEVESSÜL ETMEDİM''

Bir gazetecinin, "Siz şu an Twitter'ı kullanıyor musunuz?" sorusunu ise İşler, "Hayır, ben kullanmadım çünkü kullanmamın da çok uygun olacağını düşünmüyorum. Başka yollardan girildiğini biliyorum ama ben o yollara tevessül etmedim" şeklinde yanıtladı.

Haberin Devamı

İşler, "Twitter, Youtube gibi internet siteleriyle yeterli diyalog kurmadığımız mı söz konusu" sorusu üzerineyse, diyaloğu kurabilmek için onların Türkiye'de ofisi ve temsilciliği olması gerektiğini ve isteklerinin de o yönde olduğunu kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!