İrtica operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İrtica operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Müsteşar Yahya Gür'ün görev başlamasının hemen ardından İçişleri Bakanlığı'nda yapılan operasyonla, 6 üst düzey yönetici görevden alındı. BÇG raporunda adları geçen İrtica İzleme Kurulu Başkanı Aslan Kütük, Personel Genel Müdür Yardımcısı Muammer Yaşar Özgül ile 3 daire başkanı ve 1 şube müdürünün görevine son verildi.

İçişleri Bakanlığı'nda, yeni Müsteşar Yahya Gür'ün koltuğa oturmasının hemen ardından irtica operasyonu başlatıldı. İrtica iddiaları, İçişleri Bakanlığı Personel Dairesi'nde üst düzey bir operasyona neden oldu.

Başta, yeni kurulan İrtica İzleme Kurulu Başkanı Aslan Kütük olmak üzere, Personel Genel Müdür Yardımcısı Muammer Yaşar Özgül ile 3 daire başkanı ve 1 şube müdürü görevden alındı. Operasyonun vali ve kaymakamlarla devam etmesi bekleniyor.

Başbakan Mesut Yılmaz tarafından da onaylanan kararnameye göre, Personel Genel Müdür Yardımcıları Muammer Yaşar Özgül, Aslan Kütük, Personel Daire Başkanları Sadrettin Karahocagil, Abdulkadir Atalık ve İsmail Gündüz ile Personel Şube Müdürü Sabahattin Öztürk görevlerinden alındı.

Görevden alınanlar arasında bulunan Aslan Kütük, kısa bir süre önce bakanlık bünyesinde oluşturulan İrtica Faaliyetlerini İzleme Kurulu'nun Başkanlığı'na getirilmişti. Aslan Kütük, bu kez mülkiye başmüfettişliğine getirildi. Görevden alınan diğer genel müdür yardımcıları ve daire başkanları da çeşitli illere vali yardımcısı olarak atandılar.

SIRA VALİ VE KAYMAKAMLARDA

İçişleri Bakanlığı, irticai faaliyetlere göz yumdukları gerekçesiyle soruşturma geçiren Gümüşhane Valisi Mustafa Çetin, Şanlıurfa Valisi Şehabettin Harput ve Kocaeli Valisi Mehduh Oğuz'u da merkeze almak için harekete geçti.

Ayrıca, irticai faaliyetlere karıştıkları gerekçesiyle soruşturma geçiren ve disiplin cezası alan 64 kaymakam da, ilk etapta görevden alınacaklar arasında yer alıyor. Bakanlık yetkilileri, kadın eli sıkmayan, tarikat bağlantılı olan ya da eşini cemiyet içine çıkarmayan kaymakamlarla ilgili bir liste hazırlamaya da başladı.

KARADAYI, YILMAZ'A YAKINDI

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın da önceki gün görüştüğü Başbakan Mesut Yılmaz'a, özellikle İçişleri Bakanlığı bünyesindeki gelişmelerden duyulan rahatsızlığı aktardığı öğrenildi. Karadayı'nın Yılmaz'a İçişleri Bakanlığı'ndaki irticai yapılanma konusunda hükümete kuruluşundan 1 ay sonra bilgi ulaştırdıklarını hatırlattığı, ancak buna rağmen hiçbir şey yapılmamasından yakındığı öğrenildi. Karadayı'nın mevcut yasalarla bile irtica konusunda bir çok önlem alınabileceğini anımsattığı, buna örnek olarak da vakıfları ve valilerin geniş denetim yetkisini gösterdiği de belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!