İnsan vücudunda ne kadar tuz var?

Güncelleme Tarihi:

İnsan vücudunda ne kadar tuz var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 12:05

İnsan vücudunda denizlerdekiyle aynı miktarda mı tuz vardır? İnsan vücudunda ne kadar tuz vardır? 1 gram tuzu dışarı atmak için ne kadar su içmek gerekir? İşte sorularınızın cevabı..

Haberin Devamı

İnsan vücudunun temel yaşamsal fonksiyonlarını su ve tuz birlikte düzenliyor. Vücudumuzdaki tuz, yani sodyum klorür (kimyasal formülü: NaCl) oranı ortalama %3,5 civarında. Tabii bu oran sağlıklı insanlar için geçerli. Yani dışarıdan alınan tuzun tüketilme derecesine ve vücut kütlesine göre değişiklik gösteriyor. Tuz, insan yaşamı için vazgeçilemez bir işleve sahip.

 Buna rağmen, yüksek tansiyonu olanların mutlaka uzak durması gerekmekte. Aslında doktorların bu tür durumlar için yasaklamış oldukları tuz, rafine edilmiş olanı. Doğal tuz kesinlikle sağlıklı bir besin maddesi. Rafine tuz ise vücudun “en kısa zamanda dışarı atması gereken bir zehir” niteliğinde. Dolayısıyla sadece yüksek tansiyonu olanlar değil, herkes için zararlı bir madde olduğunu belirtmekte fayda var. Günlük ihtiyacımızın üstünde tuz tükettiğimizde, eğer yeterince su içersek, bunu böbrekler, akciğerler ve deri yoluyla dışarı atabiliyoruz. 1 gram tuzu dışarı atabilmek için ortalama 23 gram suya ihtiyaç var. Fazla tuzu atamazsak, tuz zehirlenmesi adı verilen durum yaşanıyor. Yani vücuttaki sodyum iyonlarının miktarı aşırı derecede yükselmiş oluyor.

Haberin Devamı

 tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!