İngiltere'nin müstakbel kralı doğdu

Güncelleme Tarihi:

İngilterenin müstakbel kralı doğdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 01:08

Cambridge Düşesi Kate bir erkek bebek dünyaya getirdi. Prens William tek cümlelik açıklamasında “Daha mutlu olamazdık” dedi.

Haberin Devamı

Yerel saatle 16.24'te doğan bebek, 3 kilo 800 gram ağırlığında. Annenin ve bebeğin sağlığının yerinde olduğu öğrenildi. Buckingham'a gitmek üzere doğum belgesi bir araca yerleştirildi. Halk Buckingham Sarayı önünde Kraliçe'nin imzalamasının ardından sergilenecek belgeyi görmek için toplanıyor.


Kensington Sarayı kraliyet bebeğinin doğumunu Buckingham Sarayı önünde doğum belgesi sergilenmeden önce bir basın açıklaması ile duyuracaklarını belirtti. Yeni karar uyarınca Prens William doğum haberini telefonla büyükannesine verdikten sonra bir basın açıklaması yayınlanacak. Eğer doğum Kraliçe'nin uyku saatinden, yani İngiltere saatiyle 22.30'dan sonra gerçekleşseydi doğum haberinin açıklanması için saat sabah 08.00 beklenecekti.

İngilterenin müstakbel kralı doğdu

Hürriyet Dünyası'ndan Birce Bora, Londra'dan bildiriyor.

Doğum öncesi Kensington Sarayı konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, "Cambridge Düşesi doğumun erken aşamasında Londra Paddington’daki St Mary’s Hastanesi'ne yatırıldı. Düşes Kensington Sarayı’ndan Prens William ile birlikte otomobille St Mary’s Hastanesi’nin Lindo kanadına gitti" demişti.

KRALİYET DOĞUMUNDA HEYECANLI BEKLEYİŞ / FOTO GALERİ

Açıklamanın geri kalanında tahtın varisinin gelecekteki hayatından ipuçları verecek şekilde medyaya, hastane önünde yapılmasına izin verilecek yayınlarla ilgili bir rehber yer aldı.

Haberin Devamı

HASTANE ÖNÜNDE HEYECAN DORUKTA
Düşesin hastaneye giriş yaptığının açıklanmasının ardından St Mary's hastanesi önünde bekleyen gazetecilerin sayısı yaklaşık 200'e çıktı. Tüm ajanslar, İngiliz gazeteleri, Avrupa ve dünya basını yeni bir haber için hastanenin Lindo kanadının önünde bekliyor.

Hastane kapısında bekleyen iki polis memuru hiç kimsenin basına ayrılmış yolun karşısındaki bölümü terk etmesine izin vermezken, St Mary’s’in diğer hastaları gazeteci ordusunun arasından geçerek hastaneye giriş yapıyor.

HABER TWİTTER'DA
Doğumun gerçekleşmesinin ardından geleceğin monarkının doğum belgesi otomobille Buckingham sarayındaki Kraliçe Elizabeth'e ulaştırılacak. Kraliçe belgeyi imzaladıktan sonra belge Saray kapısı önünde halka sergilenecek.

Zamana uyan Kraliyet ailesi ayrıca Twitter'da da doğumla ilgili bir açıklama yapacak.

KRALİYET BEBEĞİNİN SOYADI OLACAK MI?
Bebeğin babası Prens William askeri kariyerinde babasının unvanına gönderme yaparak “Wales” yani Galler soyadını kullanıyor.

Bebek Cambridge Prensi unvanını alacak. Soyadı olarak ise Mountbatten-Windsor, Wales ya da Cambridge’i kullanabilir. Bebeğin adı ise henüz belli değil. Prens Charles ve Prenses Diana oğulları William'ın adını doğumdan tam bir hafta sonra ilan etmişlerdi.

Haberin Devamı

PARMAK ARASI TERLİKLİ MUHABİRLER

Londra’daki sıcak hava, hastane dışında doğumu bekleyen gazetecileri bir hayli zorluyor. Birçok muhabir, döpiyes ve takım elbiselerinin altına parmak arası terlik giyerek kamera karşısına geçiyor.

Gazeteciler, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için yarım saatte bir hastane yakınındaki Paddington İstasyonu’na gidiyor.

Hastane önünde farklı kostümler ile bekleyen iki kişi var.

Birçok turist ise hastane önünde fotoğraf çektirmek için bekliyor. Turistlerden biri olan 24 yaşındaki Sara, “Çılgınca doğumu bekleyenlerden değilim. Ama hazır Londra’dayken buraya gelmek istedim. Tarihi bir olay, ileride çocuklarıma anlatırım” dedi.

Haberin Devamı

HASTANE ÖNÜNDE PROTESTO

St. Mary’s Hastanesi önünde bekleyiş devam ederken, elinde megafon olan bir kişi, “Durun ve ne yaptığınızı düşünün” diye bekleyen kalabalığa seslendi.

Üzerinde, “Sorun ben miyim yoksa buradaki herkes mi” yazılı bir tişört giyen protestocu hastane önünde bekleyen basın mensuplarına, “Ülke ekonomik krizde. Her gün milyonlarca bebek doğuyor. Neden burada zaman harcıyorsunuz? Neden milyonlarca kişi bu doğumu önemsiyor” diye sordu.

İngiltere'de 38 yıldır yaşayan Türk ressam Kaya Mar da, Cambridge Düşesi KATE'in doğum yapacağı Londra'nın Paddington semtindeki St. Mary's Hastanesi önünde Prensesi Meryem Ana, bebeğini de İsa gibi gösteren tablosunu sergileyerek protesto gösterisi yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!