İngiltere veliaht prensini yoğun günler bekliyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere veliaht prensini yoğun günler bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2013 02:08

İngiltere’nin müstakbel kralı, Cambridge Prensi George henüz bir haftalık bile değil ancak şimdiden birçok yetişkinden daha yoğun bir sosyal programı var. Kraliyet Bebeği hayatının ilk aylarında resmi bir yurtdışı gezisi yapacak, bir sosyete düğününe katılacak ve birçok açılışta boy gösterecek.

Haberin Devamı

Prens George’un ilk yurtdışı gezisi aynı babası Prens William gibi Avustralya’ya olacak. Bu gezi ile Kraliyet Ailesi’nin genç üyeleri, monarşiye verilen desteğin giderek düştüğü Avustralya’da halkın kalbini geri kazanmaya çalışacak.

Şu anda anneannesinin Berkshire’daki malikanesinde kalan küçük prens, Avustralya’ya kraliyeti temsilen gitmeden önce İskoçya’daki Balmoral’a gidip büyükannesi Kraliçe Elizabeth ve büyükbabası Prens Philip ile tanışacak.

SOSYETE DÜĞÜNÜNE DE DAVETLİ
Prens George, 14 Eylül’de Norfolk’ta vaftiz babası olması beklenen James Meade ile Leydi Laura Marsham’ın düğününe katılacak.

Düğünden kısa süre sonra ise Buckingham Sarayı’nda sadece yakın akrabaların ve aile dostlarının katılacağı bir törenle vaftiz edilecek. Babası William ve büyükbabası Charles gibi sarayın müzik odasında vaftiz edileceği tahmin edilen prens, törende Kraliçe Victoria’nın en büyük kızından beri tüm Kraliyet bebeklerinin içinde vaftiz edildiği 172 yıllık saten kostümün, Kraliçe’nin terzisi Angela Kelly tarafından hazırlanacak bir kopyasını giyecek.

Haberin Devamı

O KÜÇÜK BİR DİPLOMAT
Prens George’un hayatının ilk yılında Kraliyet ailesi adına önemli bir diplomatik role sahip olacağına inanılıyor. İngiltere’de yapılan anketler prensin anne-babası ile amcası Harry’nin Kraliyet Ailesi’nin Birleşik Krallık’ta yeniden sevilen bir kurum haline gelmesini sağladığını gösteriyor.

Araştırmalar Cambridge Prensi’nin doğumunun ülkede moralleri yükselttiğini, hatta bebek sayesinde halkın pek sevmediği Prens Charles’ın kral olmasına bile daha sıcak baktığını ortaya koyuyor.

George’un doğumunun ardından Kraliyet Ailesi’nin popülaritesinin yüzde 39 arttığı belirtiliyor.

Halkın dörtte üçünün hala seçimle başa gelen bir devlet başkanı yerine bir monarkı tahtta görmeyi tercih ettiği ülkede, kraliyet karşı akımların yeni prens sayesinde güç kaybedeceğine de inanılıyor.

Uzmanlar küçük prensin Kraliyet Ailesi’nin tüm dünyadaki popülaritesinin arttırılması için önemli bir temsilci olduğunu ve bebeğin doğduğu andan itibaren “diplomatik bir göreve” sahip olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

PRENS WILLIAM İŞ Mİ DEĞİŞTİRECEK
Cambridge Prensi’nin gelişi babasının da hayatını büyük oranda değiştirecek.

Prens William’ın oğlunun doğumundan sonra arama kurtarma pilotu olarak çalıştığı Angley’deki işini oğluna yakın olabilmek için bırakacağı tahmin ediliyor. William’ın Londra yakınlarında başka bir askeri göreve getirilmesi planlanıyor.

Prens’in yazlık ev olarak kullanacağı Norfolk’taki Sandringham Konağı’na yakın bir askeri üstte görev alması da olası.

İLGİNÇ HEDİYELER YAĞIYOR
Prens George’un doğumun ardından Cambridge Dük ve Düşesi tüm dünyadan birçok ilginç doğum hediyesi aldı. George’un hediyeleri arasında bir timsah, bir bar koltuğu ve bir de keseli hayvan oyuncağı bulunuyor.

Haberin Devamı

Avusturalya, Cambridge Düşesi Kate’in hamileliğini resmi olarak açıkladığı 3 Aralık tarihinde dünyaya gelen George isimli bir timsahı Kraliyet ailesine hediye etti.

Kuzey Avustralya Bakanı Adam Giles, Kate ve William’a timsahın fotoğraflarını yolladı ve bir mektup yazarak, ”Darwin Timsah Parkı’nda yaşayacak bu timsahı oğlunuzla birlikte gelip ziyaret etmenizi çok isteriz” dedi.

Avusturalya Başbakanı Kevin Rudd ise bebeğe bir keseli hayvan oyuncağı yolladı ve onun adına keseli hayvanları koruma derneğine bağışta bulunacağını açıkladı. Başbakan ayrıca bebeğe Avusturalya’da çok popüler olan çocuk kitabı Possum Magic’in bir kopyasını da gönderdi.

Yeni Zelanda ise yeni doğmuş prense el örgüsü dantelli bir şal yolladı. Ülke Prens William’a da doğumunda benzer bir şal göndermişti.

Haberin Devamı

Kate ve William’ın bir kez ziyaret ettiği Cambridge kentindeki The Fort St George barı ise bir yüksek sandalyeye özel bir plaka yerleştirdi ve buranın veliaht prens için ayrılmış olduğunu açıkladı.

Kanada’da bir köy ise küçük prensin gerçek boyutlarda heykellerini yapıp satmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!