İmamoğlu: ‘İlk bana ulaşılmalı’

Güncelleme Tarihi:

İmamoğlu: ‘İlk bana ulaşılmalı’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 07:00

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün İstanbul’da ilçe sağlık müdürleriyle acil bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Haberin Devamı

Koca ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya toplantıyı sosyal medyadan duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplantıya davet edilmeyişini “Büyük nezaketsizlik” olarak yorumlayıp, “İstanbul’da ani bir olay olduğunda, ilk ulaşılması gereken kişi benim” tepkisini gösterdi: “Aciliyet karşısında, hangi durumda olursak olalım, koşar gideriz. ‘Ne yapabiliriz’ diye bakarız. Ne demek istiyorsunuz siz, ani gelişti diye? Elli kişi toplanacak; İBB Başkanı masada yok.”

Koronavirüs sürecinde Bakan Koca ile 3 kez görüştüğünü belirten İmamoğlu, “Bu işte küsmek olmaz. Ben İBB Başkanı’yım. Bu milli meselelerde kim nereye çağırırsa, koşar giderim” diye de ekledi.

VALİLİK: ‘ANİ GELİŞTİ’

Valilik kaynakları ise gazetecilerin “İmamoğlu’nun toplantıya neden çağırılmadı” sorusu üzerine, “İmamoğlu il bazında gerçekleşen pandemi kurulu toplantılarına katılıyor. Ancak bu toplantı ani gelişti. Markar Esayan’ın cenazesinde Yerlikaya ve Koca birlikte hastaneye gidiyorlar, ardından da böyle bir toplantı gerçekleşiyor” savunmasında bulundu.

BAKMADAN GEÇME!