Ä°lk teravih namazı için vatandaÅŸlar camilere akın etti

Güncelleme Tarihi:

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 10, 2024 22:55

Ramazan ayının ilk teravih namazı için İstanbullular camilere akın etti. İstanbullular ’On bir Ayın Sultanı’ Ramazan’ın ilk teravih namazı için Sultanahmet Cami’ne akın etti. Ramazan ayının ilk teravih namazı için yüzlerce vatandaş Sultanahmet Cami’ne gitti. Öte yandan pekçok şehirde de vatandaşlar, ilk teravih namazı için camilere akın ettiler.

Haberin Devamı

Yatsı ezanının okunması ile birlikte ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı. Teravih namazı için Sultanahmet Camisi’ne gelen Adem Can Kebapçı, "Ramazanın ilk günü olduğu için ilk teravihe gelelim dedik. O yüzden Sultan Ahmet’e geldik arkadaşımla beraber, bu güzel günde burada olmak istedik" dedi. Mahmut Raşit İnce ise, "Elhamdülillah Ramazan’a kavuştuk. Ramazanı zaten nasıl geçirirsen tüm yılı o şekilde geçiriyorsun, ondan dolayı bu Ramazanı güzel geçirme umudu ile bekliyorduk geldi. İnşallah güzel geçireceğiz, ihlaslı takva bir şekilde. Tüm ümmete bir uyanış vesilesi olsun inşallah. Rabbim hepimize bunun hissini yaşamayı nasip eylesin" şeklinde konuştu.

TRAKYA VE ANADOLU'DA DA RAMAZAN İLK TERAVİH İLE BAŞLADI

On bir ayın sultanı Ramazan ayını karşılayan vatandaşlar, İzmir'de teravih namazı kılmak için camileri doldurdu. İzmir Hisar Camii'ne gelen küçük büyük her yaştan vatandaş, önce din görevlileri tarafından Ramazan ayının önemini anlatan vaazı dinledi. Daha sonra okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilk teravih namazı eda edildi.

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti
DUALAR FÄ°LÄ°STÄ°N HALKIYLA

Haberin Devamı

Vatandaşlar Ramazan ayına kavuşmanın sevincini yaşarken, İsrail saldırısı altında olan Filistin halkı için de dua edeceklerini söyledi. Mehmet Ercan adlı vatandaş, "Yaş 65 olunca biraz daha önem gösteriyoruz ibadetlerimize. Allah güç kuvvet verdikçe de her gün namazımızı kılıp, orucumuzu tutacağız. Yaklaşık 30 senedir hiç aksatmıyorum, bu Ramazan ayında da oruçlarımızı tutacağız inşallah" dedi.

Yavuz Tok adlı vatandaş ise, "Yeniden Ramazan ayına kavuştuğumuz için çok şükür. Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum. Kalbimiz de Filistin halkının yanında, daha da aksiyonlu tepkiler göstermemiz gerekiyor. Bu Ramazan ayında da dualarımız Filistinli kardeşlerimizle olsun" açıklamasında bulundu.

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti
EDİRNE'DE İLK TERAVİH 

Haberin Devamı

Edirneliler, ilk teravih namazını kılmak için Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde tadilat çalışmaları devam etmesi sebebiyle ayrılan bölümlerde kılarken, Eski ve Üç Åžerefeli camiler olmak üzere tüm camilerde teravih namazı coÅŸkuyla kılındı, dua edildi.Â

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti
Yatsı namazı öncesinde asırlık camiye gelen insanlar saflarda yerini aldı. Genç yaşlı yüzlerce insan, yatsı namazını eda ettikten sonra teravih namazını kıldı. Kılınan namaz sonrası vatandaşlar yapılan dua sonrası dağıldılar.

KAYSERÄ°'DE RAMAZAN TERAVÄ°H Ä°LE KARÅžILANDI

On bir ayın sultanı Ramazan, Kayseri'de dualarla karşılandı. Kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar; rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Başta Hunat ve Cami Kebir olmak üzere Kayserililer, ilk teravih namazı için saf tuttu.

Haberin Devamı

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti

ADIYAMAN, MUÅž VE YÃœKSEKOVA'DA DA Ä°LK TERAVÄ°H NAMAZI EDA EDÄ°LDÄ°

Ramazan ayının ilk teravih namazı için camileri dolduran Adıyamanlılar, özelikle il Müftülüğü yakınlarında bulunan Emir Sultan Camisi’ne akın etti. Yatsı namazının kılınmasının ardından teravih namazını eda eden vatandaşlar, depremde hayatını kaybedenler ile İsrail'in saldırı ve işgali altındaki Gazze için dua etti. İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu tarafından kıldırılan teravi namazında vatandaşlar, bereketle dolu olan Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi.

Vatandaşlar aynı zamanda, Ramazan ayının gelmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ama yaşadıkları depremden dolayı da yüreklerinin yandığını belirterek, herkesin Ramazan ayını kutladıklarını vurguladı.

Haberin Devamı

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti

Muş'ta, rahmet ve bereketin tüm yurdu sardığı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Müslümanlar ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. Muş’ta teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar akşam saatlerinden itibaren camilere akın etti. Göletli Park içerisinde bulunan Sayılgan Camii'nde teravih namazı öncesi gönün anlamı ve önemine binaen vaiz veren Muş Müftüsü İbrahim Halil Demir, teravih ve mukabeleyle Ramazan ayını süsleyeceklerini söyledi.

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti

Yüksekova'da da huzur içerisinde kılındı. Teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklar camilere akın etti. Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar dünyada barış ve huzur dileklerinde bulundu. Akşam saatlerinden itibaren Yüksekova Merkez İhsaniye Camisi'ni doldurmaya başlayan vatandaşlar, bu huzurlu atmosfer karşısında secdeye vardı. Genç yaşlı birçok kişi ellerini semaya açarak dua ederken, yatsı ezanının okunmasıyla birlikte çok sayıda kişi, cami içerisinde ve dışında kendileri için hazırlanan yerlerde ilk teravih namazını kıldı.

Haberin Devamı

İlk teravih namazı için vatandaşlar camilere akın etti

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!