İlk kez duydu kahkahaya boğuldu

Güncelleme Tarihi:

İlk kez duydu kahkahaya boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 22:03

İZMİR'de, doğuştan yüzde 90’ın üzerinde işitme kaybı bulunan 3 yaşındaki Şerif Mevlüt Ağaçbozan, Karşıyaka Yalı Lions Kulübü aracılığıyla temin edilen işitme cihazlarıyla duymaya başladı.

Haberin Devamı

Babası ve annesi de duyma engelli olan küçük Şerif, cihaz takıldıktan sonra kısa süreli şaşkınlığın ardından kahkahalar atarak gülüp oynadı.

Karşıyaka Yalı Lions Kulübü üyeleri, İzmir Sağırları Koruma ve Kalkındırma Derneği aracılığı ile gündelik işlerde çalışan Emre Ağaçbozan ile ev kadını Sevilay Ağaçbozan çiftine ulaştı. Kulüp üyeleri, ailenin ekonomik sıkıntı nedeniyle küçük Şerif’e alamadığı işitme cihazını, düzenledikleri kampanya ile temin etti. Dram Oyuncuları Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, 'Domuz Ahırı' adlı tiyatro oyununun biletleri, küçük Şerif'e işitme cihazı alınması için satıldı. Elde edilen gelir ve destekler ile sağlanan 3 bin 600 TL'ye işitme cihazı satın alındı.

Bağlantı kurulan özel bir eğitim kurumundan konuşma eğitimi desteği de alacak olan küçük Şerif, hayatının bundan sonrasını duyarak ve konuşarak sürdürebilecek.

BAKMADAN GEÇME!